crampe menstruale

Daca esti femeie stii foarte bine ce inseamna menstruatia si care sunt simptomele sale odata ce a inceput, asta in fiecare luna. Cele mai greu de suportat sunt crampele menstruale. Sunt foarte dureroase, intervine si oboseala, nu te mai poti misca in voie si nu poti face mai nimic din ce faceai in mod obisnuit in fiecare zi.

Durerile apar in partea inferioara a abdomenului, dispar dupa ce trece menstruatia, pot sa se manifeste chiar inainte de menstruatie sau in timpul ei, pe mai multe zile. Pe masura ce imbatranim durerile scad in intensitate si sunt mai usor de suportat dupa nastere.

O schimbare in dieta de zi cu zi ar putea ajuta mai ales daca durerile sunt de multe ori acute si foarte greu de suportat, daca avem o viata mai activa si vrem sa ne bucuram de ea fara sa ne mai facem griji in privinta durerilor.

Crampele menstruale apar lunar, odata cu menstruatia, cresc in intensitate, apoi raman si continua sa ne faca probleme pana cand am trecut iar de perioada aceea din luna pe care ajung sa o urasca toate femeile. Crampele sunt insotite de stare de rau, de greata, de dureri de cap, oboseala cronica, de iritare, stare generala alterata.

Ele pot fi determinate si de prezenta unor afectiuni ale sistemului reproducator, dar de cele mai multe ori menstruatia e cea care le genereaza. Intensitatea se pastreaza, dar va varia destul de mult in functie de menstruatie si de modul in care se comporta organismul feminin cand aceasta apare.
Pe langa tratamente si diagnosticare corecta la medicul specialist, crampele menstruale vor putea fi ameliorate si tinute in limitele suportabilitatii si daca vom face cateva schimbari in privinta meniului nostru zilnic. Sunt cateva ingrediente care ajuta enorm atunci cand ne confruntam cu niste crampe menstruale groaznice.

  • Banane. Au multe fibre, ajuta la eliminarea mai rapida si mai usoara a scaunelor, mentin o consistenta perfecta la nivelul acestora, ne ajuta sa evitam constipatia. Singura conditie e sa fie bine coapte, nu necoapte. Nu apare balonarea, crampele menstruale se mai atenueaza daca vom consuma zilnic banane, au si magneziu, care reduce rapid severitatea crampelor;
  • Lamai. Au vitamina C din belsug si alte vitamine, ajuta corpul sa absoarba mai eficient fierul din mancare. In timpul menstruatiei pierdem celule rosii mai multe, asa ca vitamina C este perfecta ca sa avem o absorbtie a fierului cat mai rapida. Spasmele musculare sunt prevenite si ele foarte simplu daca includem lamaia in meniul zilnic, fibrele din ea ajuta la atingerea acestui scop;
  • Portocale. Contin si ele vitamina C din belsug, chiar mai multa decat lamaile, dar au si magneziu, potasiu, vitamina D. Nutrientii din portocale sunt la fel de multi ca in lapte, deci e bine sa le consumam cand avem dureri si crampe menstruale. Le vom ameliora si vom avea si vitamine si minerale pentru a ajuta corpul sa isi revina dupa menstruatie;
  • Broccoli. E cel mai bun pentru crampe menstruale, are fibre, fier, ambele vor ameliora crampele. Nutrientii din broccoli vor ajuta enorm cand ai dureri menstruale si cand vrei sa poti sa iti reiei activitatile zilnice.

Lasă un răspuns