bube dulci

Daca nu ai auzit pana acum de boala Impetigo cu siguranta stii cum se manifesta afectiunea „bube dulci”. Este vorba de infectii cutanate la nivelul epidermei cauzate de staphyloccocus aureus si streptoccocus. Boala este contagioasa, apare mai ales la bebelusi si copii de varste mici, se manifesta ca niste rani rosii pe fata, in jurul gurii si in jurul nasului, dar pot sa apara pe maini si pe picioare. Ranile evolueaza intr-o saptamana si apare si coaja, izolarea e recomandata imediat ca sa nu risti imbolnaviri in comunitatea din care face parte copilul.

Simptomatologia asociata bolii Impetigo este una usor de recunoscut. Apar acele rani in jurul gurii, la nas, se rup, se inflameaza si au niste cruste colorate, galbene de regula. Daca nu esti atent copilul poate sa aiba fix aceleasi rani urate pe tot corpul, in urma atingerii cu mana, in urma purtarii hainelor infectate, in urma folosirii prosoapelor. Mancarimile si durerea asociate sunt moderate in general si pot fi suportate. Pot sa apara si niste bubite cu lichid, rani din care iese lichid in cele mai grave forme.

Cauzele Impetigo sunt de natura bacteriana, staphyloccocus aureus si streptoccocus sunt raspunzatori de infectarea pielii. Poti sa te infectezi rapid daca vii in contact cu jucarii, cu lucruri personale, daca atingi ranile respective. Copiii ajung sa se infecteze rapid, mai ales cei mici, pentru ca e foarte greu sa isi controleze toate miscarile si impulsurile.

Factorii de risc care ar putea duce la aparitia Impetigo pot fi varsta, de la 2 la 5 ani sunt cele mai multe cazuri documentate, contactul direct, vremea care aduce multa umiditate in aer, pielea ranita, probleme ale pielii si afectiuni cutanate netratate, sistem imunitar cu probleme.

Boala Impetigo nu e periculoasa, se vindeca ranile de la sine, insa in anumite cazuri, cand infectiile ajung sa fie severe apare si celulita, probleme la rinichi, cicatrice.

Tratamentele pentru bubele dulci includ antibiotice puternice, creme cu antibiotice aplicate direct pe zonele afectate de doua sau trei ori pe zi vreme de 10 zile. Se poate bandaja rana pentru a preveni raspandirea infectiei si se vor evita orice fel de schimburi de obiecte personale-se vor dezinfecta si spala foarte bine inainte de refolosire.

Lasă un răspuns