forme populare medicina alternativa

Medicina alternativa este o… alternativa la medicina clasica si traditionala si se bazeaza in special pe diverse practici, medicamente naturiste, extracte din plante, fructe, legume etc. Odata cu raspandirea medicinei alternative si cu acceptarea sa din ce in ce mai mult in toata lumea au aparut si pacientii care prefera sa incerce intai tot ce poate oferi medicina alternativa pana sa ajunga la tratamente obisnuite cu medicamente de sinteza si la alte tipuri de interventii complexe din spitale.

De ce ajung tot mai multi pacienti sa incerce ce are de oferit medicina alternativa? Pentru ca de multe ori efectele sunt unele vizibile, chiar daca nu le putem compara cu efectele pe care le vedem la tratamentele clasice pentru diverse afectiuni, pentru ca medicina alternativa are o abordare ceva mai pragmatica si mai „blanda”. De asemenea, putem sa ne gandim si la motive precum costurile interventiilor, calitatea serviciilor, increderea mai mare in tot ce e naturist sau nu are legatura cu medicina clasica.

In general cand discutam despre medicina alternativa ne gandim la foarte multe forme ale acesteia, unele mai cunoscute si altele mai putin cunoscute. In functie de numarul de cautari pe Google si posibil si numar de pacienti care apeleaza la aceste forme am realizat un top al celor mai populare forme de medicina alternativa din lume. Iata care sunt acestea:

Postul. Sunt peste 70 de milioane de cautari pe Google pentru post ca forma a medicinei alternative. Prin post se promoveaza o sanatate metabolica mai buna si se reduce stresul oxidativ, inflamatia corporala, corpul are sansa sa lupte mai bine cu diverse afectiuni. Prin post se previne si diabetul si bolile cardiovasculare, doua dintre cele mai importante cauze ale decesului prematur. De multe ori postul nu e asociat cu medicina alternativa, insa recent postul a devenit parte a formelor medicinei alternative avand recunoastere peste tot in lume.

Chiropractica. Au fost peste 17 milioane de cautari pe Google dupa chiropractica la nivel mondial. Sa nu confundam masajul cu tot ce presupune chiropractica. In cazul chiropracticii e mai degraba vorba despre coloana vertebrala si despre aliniament. Sunt tratate prin chiropractica durerile de umeri, spate, de coloana, de gat, osteoartritele. Si discurile coloanei vertebrale herniate, ajustarile la nivelul spatelui si realinierea coloanei vertebrale se pot obtine usor prin chiropractica. Sunt multe zone ale lumii unde pacientii merg foarte des la chiropractician si au incredere in el si in ceea ce poate obtine fara prea multe interventii complicate sau medicamente cu efecte secundare, de unde si popularitatea formei respective.

Gua Sha. Peste 12 milioane de pacienti au cautat pe Google dupa cuvantul cheie Gua Sha. Gua Sha e mai degraba despre ingrijirea pielii, e o forma de medicina alternativa antica din China si se foloseste adesea pentru a creste circulatia la nivelul pielii si pentru a avea un ten superb. Cu o unealta speciala de masaj se freaca pielea si se elimina celulele moarte aplicandu-se si un masaj usor pe zona respectiva. Gua Sha poate ameliora si tratata si durerea de articulatii, artrite si durerile de cap.

Chakra. Peste 11.3 milioane de cautari dupa acest cuvant pe Googe. Chakra nu e doar in Avatar, o gasim si in viata reala. Fiecare persoana are sapte chakre, coroana, al treilea ochi, gatul, inima, plexul solar sacral, chakrele radacina si toate se afla in centrul energiei vietii. Se folosesc exercitii si tehnici speciale pentru a mentine aliniamentul chakrelor si a avea o sanatate de fier. Si popularitatea e in crestere pentru aceasta forma a medicinei alternative.

Masajul Thai. Aproape 11 milioane de cautari pe Google si zeci de pacienti care merg anual la acest tip de masaj, forma a medicinei alternative. Nu seamana deloc cu masajul traditional, clasic. Stai pe o suprafata mata si nu pe o masa de masaj, specialistul in acest tip de masaj va manevra corpul pentru a stimula organele si a creste si flexibilitatea. Practic lucrezi cu energia corpului pentru a influenta sanatatea si starea de bine a pacientilor.

Tarile in care medicina alternativa e la ordinea zilei si e comuna sunt: Canada, Marea Britanie, SUA, Elvetia, Tarile de Jos. Desigur, sunt si in alte tari insa in aceste cinci tari intalnim mai des si pacienti care cauta si apeleaza la medicina alternativa si practicieni care sunt dispus sa ii ajute.

Lasă un răspuns