medicina alternativa proceduri tratamente periculoase

Medicina alternativa este pentru multi pacienti o solutie de compromis si poate o potentiala salvare. Prin medicina alternativa intelegem acele practici si tratamente bazate pe produse, sisteme, diverse solutii care nu fac parte din medicina traditionala.

Ceea ce isi propune medicina alternativa este ca previna sau sa trateze anumite afectiuni banale, sa amelioreze niste simptome. De multe ori ea e folosita impreuna cu medicina obisnuita si nu o inlocuieste niciodata. Doar ca practicile si tratamentele din medicina alternativa nu sunt intotdeauna unele sigure si sunt foarte periculoase daca nu sunt alese cu atentie si intelese foarte bine.

In medicina alternativa totul e mai complicat decat pare. Desi procedurile si tratamentele par inofensive la prima vedere si efectul placebo iti da senzatia ca te simti mai bine dupa ele sau daca apelezi la ele, realitatea e cu totul alta. Multe proceduri si practici din medicina alternativa sunt foarte periculoase pentru corpul uman, poti sa te simti mai rau dupa ele si iti risti sanatatea fara rost. Important de retinut ca aceste proceduri si tratamente vor fi facute/luate doar la recomandarea medicului specialist, asta daca exista, si niciodata fara un consult medical „traditional” inainte. Pe cele mai periculoase dintre ele le vei gasi in lista de mai jos.

Amanarea sau refuzul tratamentelor conventionale, medicamentoase. De foarte multe ori adeptii medicinei alternative refuza tratamentul obisnuit si isi pun viata in pericol. De la inceput trebuie sa intelegem ca medicina alternativa e complementara medicinei traditionale, bazate pe medicamente si interventii medicale speciale. Niciodata medicina alternativa nu va inlocui tot ceea ce poate oferi medicina obisnuita si ar trebui sa o inlocuiasca. Este cea mai proasta decizie pe care o poti lua, nu trebuie sa refuzi sau sa amani prezentarea la medic sau anumite tratamente de orice fel recomandate, asta daca vrei sa fii sanatos si sa nu iti pui viata in pericol.

Folosirea de tratamente pe baza de plante care interactioneaza cu medicamentele de sinteza. Multe tratamente naturiste din medicina alternativa tind sa interactioneze cu substantele din medicamentele de sinteza, ducand la efecte secundare grave sau chiar la deces. Si de multe ori ceea ce gasim in tratamentele naturiste sunt forme prea concentrate ale substantelor active sau doze prea mari, administrate incorent, care ar putea zadarnici orice fel de tratamente obisnuite. E bine sa respecti reteta data de la medic si sa renunti la tratamente naturiste mai ales daca stii clar ca pot fi interactiuni cu substantele active puternice din medicamentele date deja de catre doctori.

Folosirea de practici si tratamente din medicina alternativa pentru care nu exista baza stiintifica, nu au fost testate. Nu stii cat de sigure sunt procedurile si tratamentele pe care le vei lua, nu stii nici cum va reactiona corpul uman la tot ce va primi. Pe langa faptul ca iti pui viata in pericol daca apelezi la asa ceva risti sa ramai si cu sechele si cu probleme majore de sanatate. Cauta sa ai tratamente sau practici propuse de medicina alternativa cu o baza stiintifica si care au fost testate si aprobate. Fereste-te de orice fel de practician si de medic inchipuit pentru a evita orice fel de probleme de sanatate in orice perioada a vietii tale.

De la aspectele generale legate de practicile periculoase si tratamentele periculoase din medicina alternativa trecem la cele specifice, particulare, ca sa intelegi mai bine de ce sa te feresti si ce inseamna pericolul cand discutam despre medicina alternativa moderna.

Terapia de chelare. In teorie suna foarte bine si procesul e destul de simplu. Se injecteaza in corpul uman substante, ele ajung in sange si elimina metalele grele din corp. In practica insa terapia este de cele mai multe ori ineficienta, efectul placebo e la el acasa in privinta acestei terapii. Nu vei face decat sa iti distrugi organismul si sa ai mari probleme cu rinichii si aritmii pe care cu greu le vei mai putea trata. De cele mai multe ori e folosita cand se suspecteaza o otravire, dar e recomandata si pentru afectiuni comune, cancer, boli de inima, chiar si boala Alzheimer.

Irigarea colonului. Despre aceasta procedura s-au tot spus multe. Pana si egiptenii ar fi preferat-o sub forma clismelor inalte care ii fereau de boli si ajutau organismul sa functioneze mai bine. In teorie e vorba despre apa purificata introdusa fortat in colon prin anus si rect, ca un fel de clisma cu multa apa. Se elimina astfel depuneri si reziduuri ramase pe colon si acesta functioneaza mai bine. In practica efectele secundare sunt periculoase. De la deshidratare la distrugerea echilibrului electrolitic pana la perforarea colonului, toate sunt riscuri pe care nu are rost sa ti le asumi. O clisma simpla la nevoie si inainte de anumite proceduri va fi sigura daca e facuta in spital, dar irigarea colonului chiar si in clinici de specialitate e extrem de periculoasa si rezultatele sale palesc in fata efectelor adverse. Auzim de ea cand vine vorba despre detoxifierea organismului si despre mentinerea sanatatii corpului nostru.

Terapia cu ozon. Alta „inventie” a medicinei alternative, terapia cu ozon implica injectarea acestui gaz in sange sau alte parti ale corpului. Iarasi in teorie suna bine, in practica eficienta e spre zero, efectele secundare sunt multe, de la probleme mari cu inima la crize, convulsii si deces. Se foloseste adesea si e invocata cand sunt pacienti care au deja cancer, artrite, scleroze multiple.

Terapia cu celule stem. Celulele stem sunt injectate in corpul uman, ajutand la refacerea unor tesuturi si la functionarea mult mai eficienta a organismului pana si la nivel celular. Doar ca terapia cu celule stem e in faza experimentala de multa vreme, ai efecte adverse serioase, formarea de tumori, infectii grave. Ea e recomandata pentru pacientii care au cancer, pentru cei cu boli de inima sau pentru boala Parkinson.

Clisme cu cafea. Clismele cu cafea sunt folosite adesea pentru detoxifiere, dar au efecte negative greu de estimat. Se introduce cafea in rect, care ajunge si in colon pana la urma si l-ar ajuta. Ca orice fel de clisma se poate ajunge usor la crize, convulsii, deshidratare sau distrugerea echilibrului electrolitic.

Terapia cu urina. E o terapie foarte scarboasa si de evitat. Cei care cred in asa ceva beau propria urina sau o folosesc pe anumite parti ale corpului. Este promovata gresit ca solutie pentru bolnavii de cancer, de artrita sau de diabet. Nu se recomanda nimanui asa ceva, se poate ajunge la infectii, la boli grave si la probleme de sanatate extrem de multe si greu de controlat.

Remedii miraculoase. E acel tratament care vindeca orice fel de boala ai daca il ei mai mult timp si platesti mult pe el. De la cartilaj de rechin la salvie neagra sau orice alte tipuri de prafuri si substante, toate se bazeaza pe efectul placebo. Cel mai mare pericol aici este legat de intarzierea mersului la medic si a primirii unor tratamente eficiente si bazate pe o diagnosticare corecta.

Lasă un răspuns