simptome rare covid-19

Infectarea cu SARS-CoV-2 este destul de simplu de diagnosticat astazi, cand stim foarte multe lucruri despre COVID-19 si despre modul in care reactioneaza organismul dupa infectari. Simptomele cele mai frecvente raman febra, tusea, oboseala cronica, pierderea gustului si a mirosului. Pe langa acestea apar in timp dureri de cap, de gat, dureri musculare, diaree, ochii rosii si foarte iritati.

Pe langa simptomatologia comuna, pe care ar trebui sa o cunoastem si sa o recunoastem deja, au aparut o multime de alte simptome ciudate, la care medicii nu s-au asteptat. Incidenta lor a fost din ce in ce mai mare pe masura ce au aparut si alte variante de SARS-CoV-2, asa de la cazuri rare am trecut la cazuri foarte multe si la identificarea lor ca fiind simptome posibile si frecvente. Iata doar cateva exemple de astfel de simptome ciudate asociate infectarii cu SARS-CoV-2.

Ulceratii bucale. Si limba, gura au de suferit din cauza SARS-CoV-2. Ulceratiile bucale si umflaturile au fost asociate cu febra, tusea, oboseala, simptome clare ale infectarilor cu SARS-CoV-2. Problemele si inflamatiile de la nivelul limbii pot sa apara si datorita sindromului Kawasaki, o complicatie inflamatorie rara observata la cazurile severe de COVID-19 din randul copiilor. Schimbarea texturii si senzatia de arsura la nivel bucal ar putea fi semne ale infectarii, asa ca e bine sa ne prezentam la medic cat mai curand.

Degetele COVID. Din ce in ce mai multe cazuri de inflamatii la nivelul pielii, al degetelor de la maini si de la picioare au fost raportate in ultimul an in toata lumea. Si toate par sa aiba legatura cu infectarea cu SARS-CoV-2. Leziuni, decolorari la nivelul pielii din zona degetelor asemanatoare cu cele de la degeraturi toate sunt asociate mai nou cu SARS-CoV-2.

Urticarie. Aparitia din senin a urticariei in zona pielii, care poate dura ore intregi ar putea fi un semn clar al infectarii cu SARS-CoV-2. Din pacate, urticaria ar putea sa ramana o problema si dupa ce pacientul s-a vindecat si sa se confrunte cu ea saptamani bune dupa trecerea prin boala. De regula incepem sa avem urticarie la nivelul palmelor, la nivelul talpilor, dupa care urticaria se generalizeaza. Se inflameaza si unele zone unde avem parti sensibile, pleoape, buze.

Coagulare anormala. Cheagurile de sange sunt un efect asteptat al infectarilor cu SARS-CoV-2. Cheagurile afecteaza functionarea normala a organelor interne importante si pot cauza mutle probleme la nivelul sistemului circulator. Se pot verifica rapid, in urma unor analize, parametri vitali, nivelul de zahar din sange, tensiunea arteriala, inflamatii la nivelul organelor care ar putea trada aparitia cheagurilor de sange. Pacientii infectati vor primi medicamente pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange in paralel cu tratamentele pentru COVID-19.

Lasă un răspuns