terapie chelatie medicina alternativa

Metale precum plumbul, fierul, mercurul, chiar si arsenicul se acumuleaza in corp pe masura ce consumam ingrediente care le contin sau stam intr-un mediu in care acestea sunt prezente in permanente. Daca depasesc anumite valori acestea devin toxice pentru organism. Aici intervine terapia de chelare, care isi propune sa elimine metalele grele si alte toxine din corp.

Insa nu doar pentru eliminarea metalelor grele e folosita aceasta terapie, ci si pentru tratarea bolilor de inima, pentru tratarea autismului sau pentru ameliorarea simptomatologiei bolii Alzheimer. Utilizarea corecta a tehnicilor implicate in terapia de chelare este esentiala mai ales ca efectele sale pot sa fie devastatoare pentru organism…

Terapia de chelare foloseste diverse medicamente care se ataseaza de metale odata ce ajung in sange. Medicamentele sunt administrate intravenos, dar pot fi administrate si sub forma de tablete. Din momentul in care medicamentele s-au „atasat” de metale, corpul le va elimina imediat prin intermediul urinei. Inainte de orice fel de tratamente medicul se va asigura ca toate metalele care ar putea fi eliminate sunt in sange, recomandand analize medicale amanuntite.

Acest tip de terapie ar putea ajuta la ameliorarea simptomatologiei asociate cu autismul la copii, cu boala Alzheimer, insa nu sunt inca date clare si studii care sa demonstreze acest lucru.

In privinta bolilor de inima, terapia de chelare poate curata arterele, pentru ca anumite tipuri de medicamente se pot „atasa” de calciu, continut in placile arteriale, ceea ce va duce, posibil, la curatarea mai usoara a vaselor de sange si posibil si la tratarea aterosclerozei.

Terapia de chelare este eficienta impotriva inflamatiei, poate reduce nivelul colesterolului din sange, reduce riscul bolilor de inima. Rolul sau antioxidant a fost recunoscut, se leaga de metale care sunt stocate in oase sau tesuturi, musculatura si care duc la inflamatii si la dureri. Se reduce si toxicitatea radiatiei de plutoniu, daca exista in organism, se amelioreaza durerile articulare, este combatut stresul oxidativ.

Tulburarile cognitive pot fi mai usor de combatut, aici incluzand si scleroza multipla sau boala Parkinson. Prezenta metalelor grele in cantitati mari in organism afecteaza memoria si invatarea, deci daca se apeleaza la terapia de chelare se poate obtine rapid o ameliorare a simptomelor asociate. Lupta impotriva dementei este mai usoara, tulburarile cognitive pot fi tinute sub control daca nu mai exista in organism metalele grele.

In privinta dizabilitatilor de invatare, terapia de chelare are efecte pozitive, studiile aratand ca ar putea fi inclusa in tratamente pentru autism sau ADHD in scopul imbunatatirii simptomatologiei existente.

Lasă un răspuns