imagerie ghidata

Imageria ghidata este o tehnica speciala pentru managementul stresului, te ajuta sa te relaxezi si sa fii capabil sa depasesti orice obstacol apare in calea ta. E un tip de medicina alternativa foarte popular, calmeaza si relaxeaza corpul uman si relaxeaza si mintea umana, sistemul nervos. Tehnica e foarte simplu de invatat si poate fi folosita chiar si in anticiparea unor situatii stresante, pentru a le depasi mai usor din momentul in care se manifesta.

Imageria ghidata seamana destul de mult cu visarea cu ochii deschisi, se poate practica in mai multe feluri, inclusiv prin ghidare in cadrul unor cursuri sustinute de instructori, oameni cu experienta in imagerie ghidata. Poti apela la imaginatie, la vocea interioara, la inregistrari audio diverse, luate de undeva sau create chiar de tine.

Adesea apelam la propriile ganduri pentru ca nu ne costa nimic si nu avem nevoie de pregatiri speciale, dar putem sa mergem la yoga, sa cerem ajutorul unor terapeuti. Se pot inregistra si propriile fisiere audio pentru imageria ghidata.

Pentru ca ofera multe beneficii si este sigura, aceasta tehnica a fost introdusa si in multe spitale din lume ca un adjuvant al tratarii unor afectiuni comune. Dar se poate folosi si acasa, cu rezultate excelente. In cadrul unei sedinte de imagerie ghidata ne vom relaxa si vom scapa de stres, vom ajunge sa ne imaginam o situatie, o scena cat se poate de calma. Imaginatia ne va ajuta enorm, asa ca nu trebuie sa ne facem probleme ca nu vom gasi o astfel de secventa de care sa ne „legam”. E, daca vreti, o reprezentare a subconstientului care ne va ajuta sa trecem foarte usor peste multe situatii complicate pe care le intalnim in viata.

Cu ajutorul imageriei ghidate relaxarea vine mult mai usor, devenim mai intelepti si scapam de tensiunea psihica si de stresul psihologic, privim viata cu alti ochi odata ce am ajuns sa intelegem cum functioneaza imageria ghidata. Se poate face oriunde aceasta tehnica speciala, nu conteaza unde suntem, important este sa ne dorim sa ne simtim mai bine.

Cel mai bine si recomandat ar fi sa lucrati cu un specialist cand vreti sa obtineti cele mai bune rezultate si sa avem un ghidaj minim cand va apucati de asa ceva, mai ales ca e vorba de o tehnica destul de complexa, chiar daca in aparenta pare simpla.

Imageria ghidata seamana cu hipnoza, intri intr-o stare de relaxare total si vii in „contact” direct cu subconstientul, practic cauti sa „extragi” idei din subconstient si sa te folosesti de ele. E foarte simplu sa incepi o sesiune de imagerie ghidata. Intai vei sta intr-un loc unde te simti confortabil, unde e liniste. Dupa ce ai gasit acest loc vei incepe sa respiri adanc si lent pana cand te relaxezi total. Incepi sa iti imaginezi ca te afli undeva, pe o insula, intr-un loc care iti place mult si unde te simti in siguranta. Din momentul in care ai imaginea deja creata in minte incearca sa „intri” total in ea cu toate simturile. Ramai in lumea ta oricat de mult iti doresti. Ca sa iesi din aceasta stare numara de la zece la unu cat poti de incet si ai terminat cu sesiunea de imagerie ghidata.

Lasă un răspuns