infectie

Cele mai frecvente tipuri de infectii sunt cele bacteriene. O infectie bacteriana apare de cele mai multe ori atunci cand bacterii straine ajunse in organismul uman ajuns sa se multiplice prea rapid. Nu toate bacteriile sunt periculoase, multe se dezvolta in organismul nostru inca de la nastere si ne pot ajuta in cursul vietii, de exemplu ne ajuta la digestie. Bacteriile patogene sunt cele care ne pot face rau si produc infectii, care duc mai apoi la aparitia unor boli comune. In cazuri extreme se ajunge si la septicemie, un raspuns puternic al organismului la o infectie.

Cum stii insa ca esti deja infectat si cum faci diferenta intre simptomele unei infectii si cele ale unei alte boli?

Simptomele infectiilor bacteriene sunt foarte variate, depinde de localizarea infectiei de tipul de bacterii care au patruns in organismul uman. Identificam mai usor infectiile daca avem febra, ne simtim extenuati, obositi, desi nu am avut activitati care ar fi dus in mod normal la oboseala cronica. Nodulii limfatici se inflameaza, mai ales la gat, la subrat, apar dureri de cap, stare de rau, de greata, varsaturi. Se ajunge rapid si la septicemie daca nu tratam infectiile cu antibiotice specifice, caz in care respiram greu, avem ritm cardiac modificat, ne simtim foarte rau.

Ca sa intelegem mai bine care sunt semnele unei infectii in functie de localizarea bacteriilor care ne-au invadat corpul vom da in randurile urmatoare cateva exemple concludente.

Taieturi, zgarieturi, locul de la operatie. Stim ca avem o infectie acolo cand apare roseata, cand se inflameaza foarte tare si apar si dureri locale, cand apar si anumite pustule care se tot formeaza in jurul zonelor afectate, nodulii limfatici isi fac de cap si ei. Plus ca rana nu se mai vindeca asa de repede.

Arsuri. E foarte usor sa ai arsuri infectate, mai ales daca sunt mai grave. Infectarea are urmatoarea simptomatologie la arsuri: dureri si disconfort pronuntate, roseata si senzatia de arsura continua, senzatie de caldura puternica locala, de durere care apare si dispare sau e continua. Plus ca apare si miros neplacut in jurul arsurii, „basici” pline cu lichid care se tot sparg si se formeaza altele in loc.

Infectia in corp. Exemple sunt foarte multe. Doar doua in continuare. Daca avem bacterii multiplicate la nivelul gatului, in interiorul cavitatii bucale, cai aeriene superioare vom avea dureri, dificultati de inghitire, roseata in gat, dureri de cap, pierderea poftei de mancare, tuse, febra, stare de rau accentuata. Daca avem infectie localizata in tractul urinar avem senzatie de arsura in timpul urinarii, urinari frecvente sau urina tulbure, crampe abdominale.

Lasă un răspuns