Sistemul nostru imunitar este ca o bariera de protectie in calea atacurilor din partea virusurilor si bacteriilor din jurul nostru. Un sistem imunitar puternic este destul de greu de mentinut mai ales daca avem un stil de viata haotic si nu suntem atenti la alimentatie.

In locul unor suplimente alimentare care promit un sistem imunitar „de fier” putem sa apelam la variante naturale si foarte usor de integrat in meniurile noastre zilnice.

Cu un sistem imunitar care functioneaza perfect avem toate sansele sa fim sanatosi si sa nu ajungem prea curand la medic. Sistemul imunitar se mentine intr-o stare perfecta de functionare printr-o alimentatie echilibrata, printr-un stil de viata adaptat nevoilor noastre si nu foarte haotic.

Sunt doua variante prin care putem contribui la mentinerea unui sistem imunitar perfect functional: luam suplimente alimentare, vitamine si produse care sunt special concepute pentru sistemul imunitar sau incercam si variante naturale si la indemana. A doua optiune e si cea mai buna si cea mai ieftina. Ne putem baza pe ea oricand si este foarte simplu de pus in practica imediat.

Dormi cat mai mult. Sistemul imunitar se reface si el cat dormim, deci e obligatoriu sa dormim cat de mult putem noaptea. Daca nu dormim suficient ne imbolnavim mai usor, sistemul imunitar devine vulnerabil in fata unor atacuri diverse din partea virusurilor sau bacteriilor. Chiar si cand suntem bolnavi avem nevoie de somn de calitate si cat mai mult ca sa putem trece mai rapid prin boala. 7-10 ore vor fi suficiente, putem sa le completam cu o „igiena” a somnului foarte buna, camera intunecata, masca pentru somn.

Include in dieta si legume sau fructe crude sau seminte si nuci. Sunt bogate in nutrienti, antioxidanti, reduc inflamatia, lupta cu radicalii liberi e mult mai usoara. Digestia e mai simpla cand ai fibre de calitate din fructe si legume, flora intestinala se mentine in parametri optimi de functionare. Vitamina C pe care o gasim in exces in multe alimente si ingrediente naturale ne va ajuta sa trecem mai rapid prin boli comune. Putem adauga grasimi sanatoase, ulei de masline, peste gras, somon, care reduc inflamatiile si ne ajuta sa avem un raspuns al sistemului imunitar mult mai bun in lipsa inflamatiilor cronice.

Incearca sa faci miscare moderata zi de zi. Nu incerca sa faci exercitii fizice intense, complexe, pentru ca iti pot afecta raspunsul imunitar. Exercitiile moderate sunt perfecte daca vrei sa ai sistem imunitar puternic si foarte eficient in lupta cu microbii, bacteriile sau virusurile. Celulele sistemului imunitar se regenereaza mai raoid si inflamatiile din corp sunt reduse daca nu uiti sa faci miscare in fiecare zi.

Atentie si la nivelul de stres. Anxietatea si stresul reduc raspunsul sistemului imunitar. Celulele sistemului imunitar nu mai functioneaza corect, raspunsul imunitar este redus odata ce apare si inflamatia undeva in organism. Meditatia, exercitiile specifice, yoga, toate pot ajuta la eliminarea stresului cronic si la reechilibrarea functionarii sistemului imunitar.

Lasă un răspuns