Sinuzita este o inflamatie a tesuturilor care „imbraca” sinusurile. Sinusurile se afla in zona dintre ochi, in spatele pometilor, in frunte. Functia lor este sa genereze mucus si sa mentina nasul umed la interior. Asa suntem protejati de praf, alergenti, poluanti. In mod obisnuit sinusurile sunt umplute cu aer, dar cand se blocheaza se umplu cu lichid, apar germeni si se ajunge la infectarea lor. Tratarea sinuzitei este destul de simpla daca nu s-a agravat, mai ales ca avem la dispozitie o multime de leacuri babesti pe care le putem incerca si acasa.

Sinuzita este cauzata de raceli, de rinite alergice, de polipii nazali sau de deviatiile de sept. Senzatia neplacuta care iti spune ca ai deja sinuzita si ca trebuie sa o tratezi e presiunea de la nivelul nasului, obrajilor sau de deasupra ochilor. Lasa netratata sinuzita se poate agrava, apar dureri mari in zona sinusurilor, respiratia normala este imposibila.

Pentru ameliorarea simptomatologiei si evitarea unor complicatii neplacute putem sa folosim leacuri babesti pentru sinuzita.

Solutie salina. Este foarte simplu de facut acasa, inhalarea ei duce la „deblocarea” sinusurilor si la o respiratie mai usoara. Solutia pentru sinusuri poate fi obtinuta din apa, sare, praft de copt. Dupa adaugarea ingredientelor in apa filtrata se pot face inhalatii, irigatii rapide ale nasului.

Inhalatii cu abur. Aburul va dilata caile respiratorii superioare si va ajuta la eliminarea presiunii de la nivelul sinusurilor. Se incalzeste apa, se pune intr-un vas adanc, dupa care stam cu fata deasupra aburului, cu un prosop pe cap pentru a directiona aburul inspre nari. Respiram doar pe nas si in scurt timp vom simti cum presiunea de la nivelul sinusurilor scade rapid.

Comprese calde pe sinusuri. Elimina rapid presiunea de la nivelul lor, este foarte usor de aplica o astfel de compresa acasa si efectele sale sunt garantate. Se umezeste cu apa calduta o bucata de material textil curata dupa care se aplica la nivelul sinusurilor si se asteapta cateva minute.

Uleiuri esentiale. Uleiul de menta poate ajuta atunci cand sunt probleme cu sinusurile, dar putem incerca si alte uleiuri esentiale pentru sinusuri. Mentolul este potrivit pentru sinuzita, se pot adauga cateva picaturi de ulei de menta in apa calduta si aburul poate fi inhalat prin nas pentru desfundarea sinusurilor.

Lasă un răspuns