• Ranirea, folosirea excesiva a picioarelor sau inflamatii la nivelul oaselor, ligamentelor, tendoanelor, toate pot duce la dureri ale picioarelor si la umflarea acestora.
  • Artrita este cea mai comuna cauza a durerilor si chiar inflamatiilor de la nivelul picioarelor.
  • Picioarele inflamate au nevoie de tratament imediat si de diagnosticare de specialitate.
  • Leacurile din batrani pot ameliora simptomatologia, dar nu inlocuiest tratamentul medicamentos si investigatiile de specialitate in cabinete medicale.

Picioarele inflamate si dureroase sunt cosmarul oricui. Inflamatiile si durerile ne impiedica sa ne deplasam normal, ne afecteaza viata de zi cu zi si ne pot duce destul de repede pe patul de spital. De obicei se prescriu antiinflamatoare, creme, unguente cu substante chimice care ajuta la reducerea inflamatiilor si la disparitia durerilor. De cele mai multe ori aceste tratamente functioneaza si pe moment pacientul se simte mai bine.

Ameliorarea simptomatologiei asociate picioarelor inflamate poate fi realizata si cu ajutorul leacurilor babesti. Indiferent care au fost cauzele picioarelor inflamate-artrita poate fi una dintre ele, diagnosticarea de specialitate si un tratament adecvat sunt de dorit. Tratamentele adjuvante din batrani, pe care le poti incerca si acasa nu vor inlocui niciodata vizita medicala si tratamentele cu medicamente.

Iata in continuare cateva leacuri din batrani care ar putea sa ajute cand ai picioarele inflamate si dureroase.

Gheata. Se poate aplica gheata pe zonele dureroase si inflamate. Daca ai dureri de incheieturi, infectii, inflamatii, artrite ai putea incerca aceasta varianta. A nu se folosi gheata direct pe piele. Se infasoara intr-un prosop gheata, punga de legume inghetate si se lasa timp de 15-20 de minute, nu mai mult, sa actioneze. Alta varianta ar fi sa folosesti o sticla cu apa foarte rece sau gheata si sa aplici presiune pe ea cu partea de la picioare unde e localizata inflamatia, durerea.

Incaltaminte diferita. Poarta doar incaltaminte cu toc jos, incaltaminte care iti permite sa te deplasezi usor si care nu iti acutizeaza durerile si inflamatiiile. Incearca sa porti un numar mai mare sau incaltaminte diferita daca ai un picior care te doare mereu sau care e inflamat. Asa scapi si de durerile insuportabile din timpul mersului, dar si de probleme in timpul deplasarii si de accidente nedorite.

Metoda RICE. RICE vine de la relaxare, odihna, compresie, gheata si ridicare. Nu pui presiune pe piciorul cu probleme, il folosesti mai putin sau deloc, aplici gheata cat de des poti pe piciorul cu probleme, bandajezi bine piciorul inflamat, dureros, incerci sa stai cu piciorul ridicat deasupra nivelului inimii, ca sa nu incurajezi inflamatia si mai pronuntata.

Picioarele in aer. Incearca sa tii piciorul afectat pe un scaun sau pe un suport de picioare ca sa nu mai incurajezi inflamatia si sa ajuti la scaderea umflaturii de la nivelul sau. Lichidul in exces care se poate acumula in timpul sarcinii va incuraja inflamatia, asa ca poti sa iti sustii piciorul afectat cu un scaunel, suport special pentru picioare, cat mai moale.

Baie calda. Pui putina apa calduta intr-un lighean sau in cada si incerci sa stai cu piciorul afectat in apa calda cateva minute. Adaugi si niste saruri speciale in apa pentru a scapa de inflamatia acuta.

Lasă un răspuns