medicina alternativa

Medicina alternativa e un fel de rezolvare la toate problemele pe care medicina clasica a tot incercat sa le rezolve si a reusit, sau nu. Multi pacienti prefera sa incerce mai intai tratamente din medicina alternativa si apoi sa apeleze si la medici. Aceste tratamente au oarecare efecte, insa de multe ori asistam la un efect placebo, credem ca x medicament din medicina alternativa a fost bun.

Doctorii cu experienta stiu prea bine ca medicina alternativa e un adjuvant si poate fi utilizata si ea in ameliorarea simptomatologiei asociate diverselor afectiuni. O parte din ei incearca sa ao critice si sa nu recomanda niciu fel de tratament din aceasta ramura a medicinei moderne, altii incearca sa o explice pe intelesul pacientilor.

Sunt si cateva informatii pe care medicii ar dori ca orice pacient sa le cunoasca inainte de a administra acasa orice fel de tratament din medicina alternativa.

Medicina alternativa este o ramura a medicinei folosita de multe ori pentru a oferi si alte tipuri de „remedii” la boli comune. Este destul de periculoasa daca nu este inteleasa in mod corect, cu atat mai mult cu cat multe medicamente au substante concentrate, extracte din plante cu reactii greu de apreciat odata ce intra in organism.

Doctorii au trecut de la o negare a existentei unor tratamente eficiente din medicina alternativa la explicarea motivelor pentru care ar trebui sa fii foarte atent la tratamente „alternative” pe care le iei acasa, fara recomandari medicale.

Orice remediu poate fi folosit in exces. Daca in cazul medicamentelor clasice ai doze stricte administrate, clare, medicamentele din medicina alternativa pot fi folosite foarte usor in exces. Este bine sa consulti intotdeauna un specialist si sa te documentezi foarte bine inainte de a lua substante din medicina alternativa sau de a pune in practica diverse metode recomandate de catre practicantii medicinei alternative. Doar asa poti sa te feresti de un abuz de substante care ajung sa iti faca rau si sa nu te prezinti la spital cu o simptomatologie inrautatita.

Produsele din plante nu sunt gratuite. Oricat de banale ar fi produsele din medicina alternativa nu vor fi gratuite, daca sunt de calitate. Ca orice medicament si produsele pe baza de ingrediente naturale, extrase, parti din plante au niste costuri de productie, vor fi livrate, au adaosuri diverse si firmele care le produc vor sa obtina si un profit. Daca sunt totusi gratuite inseamna ca nu sunt prea bune si pot fi si periculoase, intrucat contrafacerea e o practica des intalnita in cazul lor.

Tratamentele s-ar putea sa nu prea fie in totalitate naturale. E bine sa fim atenti mereu atunci cand avem in fata diverse produse apartinand medicinei alternative. Citim etichete, ne documentam iarasi, intrebam specialisti si de abia la final, cand avem o concluzie clara, incercam sa vedem cum ne simtim dupa tratament de scurta durata. Atentie la tot ce este „natural” pentru ca s-ar putea sa ne faca mai rau decat credem. Substantele concentrate din plante sunt oricum periculoase si asa, dar daca le mai avem puse intr-un medicament puternic recomandat s-ar putea sa ajungem intr-un final si la cabinetul medical.

Lasă un răspuns