tipuri populare medicina alternativa

Daca te gandesti ca dezvoltarea medicinei traditionale si descoperirile recente si viitoare vor pune in umbra medicina alternativa te inseli. Medicina alternativa, in toate formele ei, va rezista si va fi la fel de cautata si de „la moda” si peste 10-20 de ani. Motivul? Ajuta oamenii, le ofera o stare de bine, de siguranta pe care, de multe ori, medicina traditionala nu o ofera.

Sunt cateva tipuri practice de medicina alternativa pe care le vom vedea pe lista de favorite ale pacientilor cu diverse afectiuni si nu vor disparea niciodata din preferintele lor.

Medicina alternativa a fost dintotdeauna in vizorul practicantilor medicinei traditionale. De la pareri contradictorii la conflicte si pacienti dezorientati, pana la tratamente care pareau ca nu au niciun efect, medicina alternativa a tot rezistat destul de bine provocarilor intalnite la nivel social. Desi tipurile de medicina alternativa poate nu au efecte atat de bune si de puternice, de clare precum medicina traditionala, ele pot ajuta la modul real pacientii sa amelioreze din simptome si sa capete acea stare de bine care contribuie si ea la vindecare.

Ce tipuri de medicina alternativa rezista si vor continua sa reziste si pe viitor?

  • Chiropractica. Este acceptata in lumea medicinei conventionale, e un fel de medicina complementara vs. medicina alternativa. Nu prea e inteleasa in mod corect, dar da rezultate foarte bune odata ce e aplicata de un specialist cu studii in domeniu. Chiropractica se refera la studiul coloanei vertebrale si al articulatiilor din corp. Chiropracticianul rezolva probleme legate de schelet, muschulatura, nervi si isi da seama cum anume problemele in acele zone ar afecta sanatatea organismului. Dureri de tot felul, migrene, dureri de oase, de muschi, de membre, toate se pot trata la chiropractician;
  • Terapie prin masaj. Nu confundati terapia prin mesaj cu un masaj la spa. La spa te relaxezi, scapi de stres, poate de o durere de spate, de picioare, dar la terapie obtii mult mai multe. In functie de tipul de masaj aplicat in timpul terapiei poti sa scapi de dureri din toate zonele corpului, muschii se relaxeaza, corpul e oxigenat mai bine, circulatia sangelui e imbunatatita, de exemplu;
  • Consultanta legata de nutritie si dieta. O viata sanatoasa porneste de la o dieta bogata in legume, fructe, grasimi bune, carne si proteine, toate intr-un mix echilibrat perfect. Consultanta in nutritie si in dieta este importanta pentru imbunatatirea starii de spirit si pentru reducerea stresului, a anxietatii, pentru o odihna mai buna si un boost al nivelului natural de energie.

Lasă un răspuns