muzeu

Am povestit în mare într-un post puţin mai vechi că am apucat să vizitez mai mult Madridul în toamna aceasta. Ei bine, am mers la Muzeul Naţional de Artă Reina Sofia. Cei mai de seamă picori care au opere expuse sunt Picasso, Dali sau Velasquez. Nu o să fac un post cu istoria muzeului sau cu biografia pictorilor pentru că nu cred că îmi e de ajuns un post pentru toate acestea şi în plus cred ca nu există prea mulţi oameni interesaţi de subiect. Plus că există google unde puteţi găsi tot felul de informaţii.

Eu am vizitat duminica muzeul, pentru ca am putut lasa jocurile cu aparate – http://www.xjocuri.com/jocuri-cu-aparate.html, când intrarea este liberă. În cursul săptămânii cred că un bilet ajunge la 15 euro. Majoritatea intrărilor costă atât prin Marid. Tocmai din motivul că l-am vizitat duminica nu au fost deschise toate încăperile. Eram curioasă să merg în bibliotecă, sa ma relaxez in tihna, sa bag ceva jocuri ninja, sa citesc o carte, sa meditez..

Nu ne-au lăsat să facem poze în interior deşi prietena mea când a mai fost spunea că le-a dat voie. Aşa că am poze doar de afară. Bineînţeles că există ca la fiecare muzeu şi un magazinaş cu suveniruri şi tot felul de lucruşoare. Eu mi-am luat un magnet de frigider cu pictura mea preferată de la Dali şi semne de cărţi cu picturi ale lui Picasso şi Dali. Am luat un magnet, pentru că asta colecţionez. Mi-ar fi plăcut şi o pânză pictată însă nu ar fi dat bine în dormitorul meu “cosmopolit”. 😆

Cea mai importantă pictură a lui Picasso expusă în muzeu este “Guernica”.

Lasă un răspuns