febra termometru

O temperatura corporala peste 37.0 grade Celsius inseamna instalarea febrei. Febra e un raspuns firesc la infectare sau la o functionare incorecta a unor organe interne, este raspunsul la o anumita afectiune, de exemplu, o raceala.

Medicamentele obisnuite, chimice, isi fac efectul si se administreaza doar la recomandarea medicului. Totusi avem si o multime de leacuri din batrani care ajung sa functioneze la fel de bine ca oricare alt medicament prescris in cazul febrei.

Febra e o reactie comuna la orice fel de „atac” al bacteriilor, al virusurilor, si ajuta pacientul sa isi dea seama ca e ceva in neregula cu el. Sistemul imunitar lupta in tot acest timp si in momentul in care nu mai avem febra stim ca suntem pe drumul sigur spre vindecare.

Scaderea febrei se poate intampla de la sine, pe masura ce tratamentul luat pentru afectiunea ce a provocat dereglarea din organism incepe sa se amelioreze, nu mai exista o simptomatologie atat de puternica. Insa de multe ori febra are nevoie de „ajutor” din partea noastra ca sa cedeze.

Un astfel de ajutor vine din zona leacurilor babesti, pe care le putem administra acasa, fara a avea nevoie de vreo prescriptie medicala. Multe dintre ele par banale, dar chiar functioneaza si le folosim mai mereu impreuna cu tratamente prescrise sau pana sa ajungem la un medic.

  • Sosete ude. Se iau niste sosete mai groase, se imbiba cu o solutie obtinuta din apa, otet si spirt. Sosetele trebuie sa fie la temperatura corpului si sa nu fie excesiv de imbibate. Se tin in picioare cat stam in pat, sub o plapuma si febra va incepe sa scada la cateva minute, poate ore de la incaltarea cu ele;
  • Ceai din stafide. La o canuta de stafide poti adauga sapte canute de apa. Se fierb bine stafidele pana cand scade apa destul de mult. Se raceste si se serveste de mai multe ori pe zi, cate jumatate de cana. Febra va scadea cu siguranta si te vei simti mult mai bine, plus ca are un gust foarte bun aceasta bautura;
  • Comprese si cartofi cruzi. Se iau doi sau trei cartofi cruzi, se rad pe o razatoare mai fina, se pune rezultatul raderii intr-o soseta sau in fete de perna mici, si se aplica pe frunte, piept si pe gat. Daca vrem putem sa punem si otet peste cartofi sau ii putem lasa doar felii, fara sa ne chinuim sa ii radem. Efectele se vor vedea la cateva ore si sunt unele foarte bune, desi leacul este unul destul de banal.

Lasă un răspuns