indigestie

Toata lumea a avut macar o data in viata o indigestie. De la arsuri si greata la dureri de stomac si balonare, scaune cu o consistenta diferita de cea normale. Iata doar cateva manifestari tipice ale indigestiei. Indigestia apare mai ales cand nu ai alimente nemestecate bine sau cand mananci mult prea mult si prea repede.

Simptomatologia asociata indigestiei apare dupa o ora, poate doua de la terminarea mesei si va afecta doar abdomenul superior. Tratarea ei e destul de simpla si la indemana oricui.

Stii ca ai indigestie cand apare din senin durerea si tensiunea abdominala, cand te simti prea plin desi nu ai mancat prea mult poate, cand apare regurgitarea alimentelor, sucurilor gastrice. Arsurile la stomac si varsaturile frecvente, transpiratiile reci, salivarea abundenta si starea de rau prelungita, de care nu mai scap. Iata cateva semne clare ale indigestiei.

De regula, indigestia se trateaza cu medicamente care vor calma sistemul digestiv si te vor ajuta sa digeri cat mai usor toate alimentele mancate, care vor elimina arsursile si starea de greata.

Pe langa tratamentele clasice poti incerca oricand si tratamente naturale, remedii babesti pentru idigestie cu o eficienta sporita. Care ar fi cele mai bune?

Mustel. Este stiut deja ca musetelul calmeaza, te relaxeaza, dar te poate ajuta si cand ai indigestie. El are efect puternic antispastic, antiinflamator, calmeaza sistemul digestiv si combate balonarea si flatulenta.

Menta. O putem consuma sub forma de ceai sau in diverse preparate, dar s-a dovedit excelenta cand avem si indigestie. Are si ea efect antispastic si e foarte buna pentru tubul digestiv. Daca avem si episoade diareice vom scapa de ele foarte usor.

Busuioc. Este special pentru balonare, vei putea sa ai digestie mai usoara si sucurile digestive vor fi produse din abundenta. Nu vei mai avea stari de greata si varsaturi, are si efect antiseptic.

Papadie. Tot pentru balonare poti incerca ceaiul de papadie concentrat, pentru digestie foarte buna si rapida si un colesterol scazut in sange.

Ghimbir. Este unul dintre cele mai bune remedii babesti pentru indigestie. Salivam mai mult, inghitim mai bine, digestia e mai buna, are enzime excelente pentru digestie si poate combate balonarile sau durerile de stomac.

Remediile din batrani nu vor inlocui tratamentele adecvate clasice si vizitele la doctor!

Lasă un răspuns