durere de stomac

Durerile de stomac se intalnesc la pacienti cu varste diferite, pot sa apara din senin si se datoreaza in special inflamatiei mucoasei stomacala si problemelor intestinale din cauza virusurilor. De regula stomacul deranjat se poate trata si acasa, dar daca simptomatologia este din ce in ce mai grava si durerile persista asistenta medicala devine obligatorie.

Daca durerea deja e prezenta si stomacul e deja deranjat avem la indemana o multime de alternative naturale pentru a reduce din simptomatologia asociata durerilor stomacale.

O durere de stomac nu vine niciodata fara un motiv anume. Fie mucoasa stomacala a avut de suferit din cauza unor ingrediente si alimente ingerate, fie am luat medicamente care ne-au iritat stomacul, in special antibiotice. Dar putem avea si virusuri si bacterii care duc la inflamatia mucoasei si la aparitia durerii.

Doar doctorul specialist ne poate spune despre ce e vorba dupa un examen medical complet si ne poate ajuta cu o reteta. In momentul in care avem stare de greata, indigestie, gaze intestinale, diaree sau constipatie, varsaturi care persista stim ca durerile stomacale si stomacul deranjat sunt cele vinovate. Daca nu vrei sa iei medicamente cu efecte secundare asupra organismului poti incerca mai intai cateva remedii naturale pentru stomacul deranjat si durerile de stomac. Iata care ar fi acestea.

Ghimbir. Scapi rapid de starea de greata si de varsaturi daca consumi ghimbir. Se poate pune in mancare, se poate face ceai sau se poate bea cu apa, sub forma de pulbere. Cu ajutorul ghimbirului sistemul nervos semnaleaza stomacului sa elimine mai rapid mancarea ajunsa acolo, reducand incidenta aparitiei starile de rau si varsaturile. A nu se consuma mai mult de 3-4 g pe zi si doar cu acordul unui medic specialist.

Musetel. Reduce disconfortul intestinal, previne varsaturile si e cel mai bun tratament natural pentru durerile de stomac si mucoase intestinale iritate. Se poate administra sub forma de ceai sau se poate lua sub forma de suplimente alimentare naturale. E bun si pentru gaze intestinale, pentru indigestie, diaree si greata, varsaturi. Poate reduce si spasmele intestinale si scade cantitatea de apa secretata in scaun.

Ulei de Menta. Reduce iritatiile stomacale si durerile de stomac foarte usor. Stomacul deranjat poate fi cauzat de sindromul colonului iritabil. Uleiul de menta luat cu regularitate poate reduce durerea de stomac si calmeaza mucoasa, te scapa de gaze si de diaree, relaxeaza muschii din tractul digestiv, reducand severitatea spasmelor intestinale care duc la durere si la diaree. Daca ai pietre la rinichi, reflux gastroesofagian sever, probleme cu ficatul ar trebui sa consumi cu precautie uleiul de menta.

Seminte de in. Elimina constipatia si durerile de stomac, au fibre multe si te ajuta sa ai un tranzit intestinal normal. Dispare in timp durerea abdominala, constipatia cronica care ar fi putut sa iti dea dureri de stomac greu de suportat. Poate preveni ulcerul la stomac, calmeaza iritatia mucoasei intestinale, reduce spasmele intestinale. Mai sunt necesare studii de specialitate in privinta spasmelor si a ulcerului.

Lasă un răspuns