Aromaterapia face parte din medicina alternativa si se foloseste de multe tipuri de uleiuri esentiale de calitate pentru a grabi vindecarea organismului. Uleiurile esentiale se extrag din frunze, radacini, flori de la plante, uleiul rezultat este usor de inhalat, se poate utiliza la masaj sau se poate inghiti, in functie de tipul sau.

Durerea, depresia, anxietatea sunt reduse destul de rapid cu ajutorul aromaterapiei si aceasta se transforma intr-o metoda excelenta pentru relaxare rapida oricand ai nevoie de asa ceva. Pentru ca e asa de populara, aromaterapia a atras de-a lungul timpului o multime de mituri, multe dintre ele false…

Orice devine foarte popular si declanseaza multe dezbateri in contradictoriu va duce inevitabil si la aparitia unor mituri. Miturile sunt niste „credinte” bazate pe niste presupuneri, care de multe ori nu au explicatii concrete sau baze stiintifice. Sunt multi care cred in aceste mituri si le iau in serios chiar inainte de a testa aromaterapia sau de a vedea ce beneficii poate oferi, cat de mult bine poate face organismului uman.

Ar fi pacat sa ne ferim de aromaterapie, un tip de medicina alternativa cu rezultate foarte bune in foarte multe cazuri doar pentru ca vedem si auzim prea multe mituri in jurul nostru. Pe cele mai interesante si mai des intalnite le-am adunat in lista de mai jos.

  1. Uleiurile esentiale sunt fix acelasi lucru cu uleiurile din aparatele de improspatat aerul din camera. Fals. Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie sunt extrase prin procese de distilare din uleiuri naturale din plante, flori, radacini, ierburi. Nu exista parfum sintetic in ele, aditivi, conservanti, chimicale. Avem uleiuri 100% naturale si foarte bune pentru aromaterapie, cu niste caracteristici diferite de cele din aparatele celebre pentru acasa care ne reimprospateaza aerul din camera. Este verificata cu atentie calitatea lor si ne putem baza pe ele mereu;
  2. Aromaterapia vindeca orice boala in mod natural. Fals. Uleiurile esentiale nu vindeca nimic in esenta. Sunt doar o alternativa naturala la preventie si tratamente. Uleiurile esentiale calmeaza, relaxeaza organismul, pot sa reduca din manifestarile anumitor afectiuni si cam atat. Le folosim pe post de adjuvant intr-o multime de situatii, dar nu pe post de tratament principal;
  3. Uleiurile esentiale pot rezista foarte mult tip pe rafturi sau acasa, in dulap. Fals. Da, pot sa reziste destul de mult timp daca sunt pastrate in conditii optime, dar nu tin la infinit. La un moment dat va aparea oxidarea si uleiurile isi vor pierde din proprietati si din eficienta;
  4. Este natural, deci pot sa inghit orice fel de ulei esential fara riscuri. Fals. Da, sunt naturale, dar nu inseamna ca le poti inghiti fara sa citesti cu atentie etichetele. Doar anumite tipuri de uleiuri esentiale pot fi si inghitite in siguranta, dar acestea sunt putine. Ele sunt doar de uz extern si eventual pentru inhalat si cam atat.

Lasă un răspuns