ochi ulcior

Avand o expunere foarte mare la factorii externi, ochiul ajunge sa fie afectat de o varietate impresionanta de infectii. O infectie destul de periculoasa aparuta la nivelul ochiului, la nivelul pleoapei este si ulciorul. Ulciorul se manifesta ca o infectie a unei glande sebacee localizata in zona pleoapei. Infectia poate sa apara la interior sau la exterior, afecteaza ambii ochi si apare la orice varsta.

Tratarea ulciorului este o prioritate imediat ce a fost diagnosticat corect. Leacurile din batrani pot ameliora simptomatologia si pot fi incercate, dar nu vor inlocui tratamentul medical adecvat.

Simptomele ulciorului sunt simplu de recunoscut. Pleoapele ochiului afectat se inrosesc, se umfla imediat, apare senzatia de arsura, dinsconfortul de la nivel ocular este greu de suportat. Se acumuleaza puroi, se sparge ulciorul la cateva zile de la colectarea puroiului, iar din acel moment infectia va trece de la sine.

Este foarte important sa mergem la medic pentru diagnosticare si un eventual tratament, chiar daca ulciorul poate trece si de la sine. Infectia e tot infectie si trebuie supravegheata, tratata corespunzator. Leacurile babesti de mai jos pot ajuta daca nu aveti timp sa ajungeti imediat la medic. Dar e recomandata vizita la medic cat mai curand chiar daca apar niste rezultate vizibile dupa aplicarea lor!

Apa si sare. Sarea are proprietati antiseptice, asa ca o putem folosi cand ne confruntam cu un ulcior. Se fierbe rapid un litru de apa, se adauga patru linguri de sare, se raceste combinatia si se tamponeaza ochiul cu o tesatura curata si fina. Compresa astfel obtinuta se tine pe ochi cel mult 20 de minute si se repeta acest procedeu de cateva ori pe zi.

Lapte. E bine sa se foloseasca laptele integral. E suficient sa il incalzesti putin si sa aplici usor o compresa cu lapte pe ochiul afectat. Nu trebuie sa fie foarte fierbinte laptele si ai grija sa nu ai o tesatura murdara, ca sa eviti suprainfectarea. Nu tine mai mult de 5-10 minute aceasta compresa pe ochiul cu ulcior.

Usturoi. Se stoarce sucul din doi catei de usturoi, se aplica solutia de doua ori pe zi cu ajutorul unei comprese dintr-un material fin. Se poate repeta cateva zile si e recomandat sa se observe cu atentie reactia dupa aplicare.

Seminte de in. Se pun cateva seminte de in intr-un saculet din panza, se fierb bine 15 minute, compozitia se aplica pe ochi calduta. Se poate repeta aceeasi procedura dupa o ora pentru rezultate cat mai bune la final.

Lasă un răspuns