O persoana sanatoasa va avea tensiunea arteriala normala cu valoare sistolica 120 mm Hg sau mai mica si valoare diastolica de 80 mm Hg sau mai mica. Daca valorile sunt cu mult sub aceste valori vorbim despre tensiunea arteriala mica, scazuta. Se mai numeste si hipotensiune, o intalnim destul de des la toate categoriile de varsta si valorile se situeaza mereu sub 90/60.

O putem avea de la nastere, dar o putem capata pe masura ce apar probleme in viata noastra si nu mergem la medic sa le tratam. Tratamentele naturiste pentru tensiune mica sunt primele spre care ne indreptam si pot fi „dublate” de tratamente de la medicul specialist, dar doar daca am incercat deja alte tratamente adecvate si nu avem tensiune foarte mica.

Tensiunea mica e foarte periculoasa pentru ca organele interne nu mai primesc nutrienti si oxigen, putem avea stari de lesi si ameteli mai mereu. Adaugam si oboseala, probleme cu vederea, concentrare slaba mereu, puls rapid sau prea slab uneori, piele rece si foarte uma, cefalee insotita de slabiciune musculara. Cauzele probabile ale hipotensiunii sunt anemia, antidepresivele sau medicamentele diuretice, cele anti-stres, febra prea mare, atacul de cord sau infectii diverse, insuficienta cardiaca.

Atunci cand starea in care va aflati o permite puteti dubla tratamentele primite de la medicul specialist cu leacuri din batrani, naturale. Care ar fi acestea?

  1. Apa si ceva cafea. Trebuie sa bei apa plata cat mai multa, hidratarea e importanta, nu trebuie sa fim deshidratati deloc. Volumul de sange se mareste daca bem apa suficieta, de unde si tensiunea arteriala crescuta temporar. Cafeaua ajuta cand ai tensiune prea mica, o va mai creste putin. A se evita excesul de cafea cand avem tensiune arteriala scazuta pentru ca putem cadea in cealalta latura, ajungem la tensiune arteriala prea mare;
  2. Lemnul dulce. Ceaiul din aceasta planta creste imediat tensiunea arteriala, daca e consumat cu regularitate. Se bea doar in cantitati mici, se poate indulci putin cu niste miere de albine si se va bea doar atunci cand tensiunea e mult prea mica. La valori normale nu e recomandat consumul pentru ca putem avea probleme mari cu tensiunea prea mare;
  3. Ceaiul negru. Poate fi consumat de persoanele in varsta predispuse la tensiune prea mica. Se vor bea cescute micute si cantitati moderate in timp, dar doar dupa ce va sfatuiti cu medicul de familie;
  4. Normalizeaza tensiunea arteriala si ajuta enorm la reglarea tensiunii cand are tendinta sa fie mult prea mica. Se pot consuma proaspete cand le gasiti pe piata, se poate face si un ceai bun sau se pot consuma extracte.

Lasă un răspuns