infectie urinara

Infectiile tractului urinar sunt frecvente, indiferent de sex. E adevarat ca doamnele se confrunta mai des cu ele, dar nici barbatii nu sunt ocoliti de astfel de infectii neplacute. De regula, infectiile urinare incep cu o bacterie care ajunge in vezica, in rinichi sau in alta parte a tractului urinar.

Odata ce ai fost diagnosticat cu o infectie urinara ea trebuie tratata imediat pentru a avea sanse mai mari de recuperare. Ce tratamente sunt insa potrivite pentru infectia urinara? Afli in articolul de mai jos.

Stii foarte bine ce inseamna infectie urinara, mai ales daca esti femeie. Urinari frecvente, senzatia imperioasa de urinare permanenta, usturime, durere, senzatie de arsura la nivelul tractului urinar. Simptomatologia poate fi una mai severa atunci cand infectiile urinare sunt lasate netratate si nediagnosticate. Se ajunge si la complicatii si la interventii medicale de specialitate locale pentru a rezolva problema intima.

Singurul mod de a lupta cu o astfel de infectie urinara este folosirea de antibiotice specifice. Doar antibioticele reusesc sa omoare bacteriile raspunzatoare de infectare si sa evite probleme serioase cu rinichii si cu sangele. Inainte de administrarea lor se fac teste de sange si de urina, sumar de urina, urocultura pentru a se vedea ce tip de bacterii au ajuns in tractul urinar si ce se poate face pentru a le limita efectele si a le distruge.

Cand vin rezultatele de la laborator vor fi prescrise, probabil, urmatoarele antibiotice:

  • Augmentin, amoxicilina;
  • Ceftriaxon;
  • Cefalexin;
  • Fosfomicina;
  • Levofloxacin;
  • Trimetoprim.

Dozele de administrat vor depinde de gravitatea infectiei si de istoricul medical, de ce parte a tractului urinar e afectata. De asemenea, se vor lua in considerarea sarcina, varsta, daca aveti peste 65 de ani, antibiotice luate in trecut si ce efecte adverse au avut.

Antibioticele se iau doar 2-3 zile, dar in caz de infectie mai grava se vor administra si 7-10 zile. 14 zile sau mai mult va fi nevoie doar la infectiile care au si complicatii mai deosebite.

In urma unor teste facute la final de tratament se stabileste ce fel de tratament se va administra in continuare si daca a disparut bacteria care a provocat infectia.

Chiar daca ne simtim bine la 24-48 de ore de la prima doza de antibiotic trebuie sa continuam tratamentul si sa luam toate pastilele prescrise de catre medicul specialist. Doar asa stim ca bacteriile sunt neutralizate si ne vom simti bine, vom scapa de toata simptomatologia asociata infectiilor tractului urinar.

Lasă un răspuns