Doamnele si domnisoarele stiu prea bine cat de neplacuta este celulita si cat de greu de tratat poate deveni. Celulita este o afectiune a pielii, comuna, care determina o piele care nu mai arata bine deloc in zona coapselor, soldurilor, feselor si a abdomenului.

Putem avea celulita o viata intreaga daca nu reusim sa gasim un tratament potrivit pentru a ameliora simptomatologia sa. Unele femei incearca sa slabeasca, sa foloseasca diverse tehnici de masaj, sa aplice creme cu efecte miraculoase care nu prea ajuta. Cele mai bune tratamente sunt cele medicale, de specialitate, care dau si rezultate excelente pe termen scurt si mediu…

Femeile isi analizeaza mereu pielea din diverse zone corporale, in incercarea de a o ingriji cat mai bine. Insa cand apare celulita si pielea seamana cu una „accidentata” sau cu o coaja de portocala orice eforturi par zadarnice.

In cazuri severe pacientele cu celulita au o piele cu denivelari usor de observat si cu un aspect foarte neplacut. Adesea zonele afectate de celulita sunt fesele si coapsele, dar putem avea o piele afectata de celulita si in zona sanilor sau in zona superioara a bratelor.

Cauzele celulitei nu sunt clare. Pe masura ce se tot acumuleaza celule de grasime apare presiunea dinspre interior asupra pielii si zona afectata nu mai poate sa faca fata unei asemenea presiuni. De unde si aspectul de coaja de portocala. Factorii hormonali sunt foarte importanti cand ne gandim la cauzele celulitei, genetica are si ea un rol cheie pemntru ca determina structura pielii, textura pielii, tipul corporal. Tonusul muscular si greutatea corporala pot determina aparitia celulitelor.

Dupa pubertate cam toate fetele dezvolta o forma sau alta de celulita, asta pentru ca grasimea femeilor este distribuita in zona coapselor, soldurilor si a feselor. Daca pielea isi pierde elasticitatea pe masura ce imbatranim celulita poate sa apara mai rapid. Sarcina si stilul de viata sedentar sunt factori de risc seriosi atunci cand discutam despre celulite.

Tratamentul pentru celulita include interventiile cu laser, radiofrecventa, sunt vizate zonele afectate si toata procedura e subcutanata la interventia cu laser. Dupa sase luni sau un an celulita nu mai e atat de vizibila in zonele unde s-a intervenit.

Criolipoliza e alt tip de tratament popular pentru persoanele care sufera de celulita. Grasimea de sub piele e redusa cu un dispozitiv care „suge” cat de multa grasime poate ca sa ridice tesutul pana la contactul cu niste placi de racire. In doua sau trei luni se vad rezultatele si sunt notabile.

Terapia cu unde acustice ar fi o varianta ceva mai moderna pentru tratarea eficienta a celulitei. Se aplica un gel pe zonele vizate si un dispozitiv e „plimbat” deasupra zonei. Undele acustice sunt transmise spre piele, ducand la distrugerea celulitei.

Pielea neteda mult dorita cand suferi de celulita se obtine si prin interventii chirurgicale diverse in care se folosesc ace, bisturiu, lame diverse, instrumente speciale pentru a separa benzile fibroase de sub piele.

Pe viitor s-ar putea sa avem la dispozitie si tratamente eficiente bazate pe liposuctie si pe utrasunete, laser, toate trei impreuna, pentru ca doar liposuctia nu ajutor deloc si poate face mai rau indiferent cat de avansata este celulita.

Lasă un răspuns