reiki

S-a tot scris despre medicina alternativa, despre cat de eficienta poate fi in anumite circumstante, despre beneficiile celor mai populare tipuri de medicina alternativa. Dar cati dintre dvs. ati auzit despre Reiki? Nu, nu e vreo gluma sau vreun oras de prin nordul Europei. E vorba despre un tip de medicina alternativa cu o popularitate crescanda peste tot in lume. Se bazeaza pe transfer de „energie” si reuseste sa rezolve multe dintre problemele pacientilor care apeleaza la o astfel de metoda de tratament.

In Reiki practicianul transfera energia cu ajutorul mainilor plasate deasupra pacientului. Practic te vindeci prin intermediul unui echilibru energetic refacut in cel mai scurt timp. Campul energetic din jurul corpului este „manipulat” in asa fel incat pacientul sa se simta mai bine in urma sedintelor de Reiki.

Energia poate sa „stagneze” in corp acolo unde a avut loc o trauma sau unde a intervenit durerea emotionala. Blocajele foarte mari de energie cauzeaza in timp afectiuni diverse. Prin Reiki se restabileste „fluxul” energetic al corpului uman si se deblocheaza orice zona cu probleme energetice. Odata ce s-a restabilit fluxul de energie din jurul corpului apare si relaxarea si vindecarea locala, dispar multe dintre simptomele unor boli.

Prima data Reiki a fost folosita in 1922, cand un budist japonez se spune ca a vindecat in timp peste 2.000 de oameni cu metodele sale Reiki. In anii 1980 acest tip de medicina alternativa a ajuns si in Europa. Mai este cunoscut si sub numele de vindecare cu „palmele”.

Sesiunile de Reiki se desfasoara in medii linistite, unde nu sunt zgomote, pacientii sunt imbracati si stau pe masa sau pe scaune cat mai relaxati. Poate fi si muzica pe fundal, dar nu e obligatoriu. Practicantul de Reiki isi pozitioneaza mainile pe diverse zone ale corpului si face diverse miscari vreme de 2-5 minute, deasupra zonelor, fara sa atinga deloc corpul uman. Oriunde e o problema se executa acest „ritual” energetic. Transferul energetic e initiat imediat ce palmele sunt deasupra locului respectiv. Cand energia nu mai circula sau cand s-a refacut fluxul energetic practicantul se muta in alta zona.

Sunt mai multe tehnici folosite in Reiki. Avem centrare, curatare, beaming, extragerea energiilor rele, infuzia, interventii asupra aurei personale. Se mai folosesc cristale, alte accesorii specifice care protejeaza de energiile negative. De regula cel care executa toate aceste miscari simte o caldura la nivelul palmelor si incearca sa directioneze corect energia pana cand pacientul se simte mai bine. O sesiune dureaza intre 15 si 90 de minute. E nevoie de mai multe sesiuni de Reiki daca ai multe blocaje energetice.

Si beneficiile? Relaxare mai usoara, destresare, echilibru emotional si psihic. Reiki ajuta si in cazul bolilor de inima, in cazul anxietatii si in cazul durerilor cronice, in cazul bolilor neurodegenerative si in cazul autismului, atunci cand e oboseala cronica resimtita.

Lasă un răspuns