vezica hiperactiva

Vezica hiperactiva este una dintre cele mai intalnite afectiuni ale vezicii. Ea cauzeaza urinari frecvente si nevoia de a urina care nu poate fi controlata. Se ajunge la urinari dese ziua si noaptea, la incontinenta urinara frecventa. O vezica hiperactiva trebuie diagnosticata corect si tratata inca de la primele semne de functionare incorecta. Tratamentele pentru vezica hiperactiva pot sa includa si leacuri din batrani care vor functiona la fel de bine precum cele clasice.

Stii ca ai o vezica hiperactiva atunci cand simti nevoia sa urinezi si e dificil sa controlezi nevoia de mictiune, pierzi urina si urinezi de foarte multe ori in 24 de ore, cantitati mici de urina, desi nu ai consumat foarte multe lichide.

Ca sa intelegem de ce apare vezica hiperactiva trebuie sa intelegem cum functioneaza vezica. Rinichii produc urina, urina ajunge in vezica. La urinat urina trece din vezica prin uretra si e eliminata odata ce un sfincter e relaxat. In functie de sex poti avea acest sfincter si uretra pozitionate in locuri diferite, in zonele intime ale corpului. Pe masura ce se umple vezica nervii din zona respectiva semnalizeaza creierul ca e nevoie de urinare, de eliminare. Muschii din vezica se contracta si urina e impinsa cu putere in afara organismului.

Insa atunci cand muschii din vezica incep sa aiba contractii involuntare mai puternice decat de obicei avem vezica hiperactiva, asta chiar si atunci cand volumul de urina din vezica e foarte mic. Nevoia de urinare vine tocmai din aceste contractii foarte puternice ale vezici. De la schimbarile hormonale, la probleme neurologice si diabet, pana la pietre la rinichi, toate pot sa provoace aparitia simptomului vezicii hiperactive. Prea multa cafea sau alcool, medicamente care stimuleaza prea tare vezica, iata alti factori ce vor determina aparitia vezicii hiperactive.

Cum putem preveni natural vezica hiperactiva?

  • Bem lapte vegetal, suc natural de merisor, fructe cu aciditate scazuta, mere, pere;
  • Preferam ceaiul de fructe natural, fara chimicale, fara ceai negru si chimicale;
  • Matase de porumb-are efect diuretic puternic, eliminam toxinele din rinichi, din vezica. O lingurita de matase de porumb se foloseste la o cana de apa, se infuzeaza timp de 10 minute. Se poate adauga si ghimbir;
  • Capsaicina-pentru a avea mai putine dureri si senzatii neplacute. Ardeii iuti o contin in cantitati mari. Poti sa ii mananci la o ciorba, poti sa ii folosesti in mancare, daca ii suporti;
  • Seminte de dovleac-consumul regulat poate sa reduca urinarile nocturne frecvente;
  • L-arginina- consumul de carne, lactate sau nuca de cocos, plus consumul regulat de nuci, cerealele, soia, produse cu un continut mare de l-arginina vor contribui si ele la reducerea simptomatologiei asociate vezicii urinare hiperactive.

Lasă un răspuns