par gras

Parul gras e o problema pe care o au atat barbatii, cat si femeile. Firele de par si scalpul ajung sa se „ingrase” din cauza uleiurilor secretate in exces la nivelul scalpului sau din cauza unor produse mult prea uleioase, utilizate adesea in intretinerea parului. Un par gras va arata foarte urat indiferent ce i-am face, va fi greu de aranjat sau de pieptanat, de intretinut in timp.

Din fericire avem la dispozitie o multime de leacuri babesti, care nu ne costa mai nimic si care sunt eficiente pe termen lung.

Excesul de uleiuri de la nivelul scalpului poate aparea din mai multe motive. Stresul, menstruatia, sarcina, medicamentele pentru hormoni, toate duc inevitabil la un par gras si greu de intretinut. Matreata, senzatia de mancarime la nivelul scalpului, mizeria acumulata mai usor in par, toate sunt urmari firesti ale ingrasarii parului.

Mai ales in sezonul estival, cand umblam peste tot fara a acoperi capul si parul, un par gras poate fi o adevarata problema si ne poate transforma zilele frumoase la care ne asteptam intr-unele de cosmar. Care ar fi solutiile naturale pentru a scapa de parul prea gras?

Sucul de lamaie. Sucul de lamaie are aciditate naturala, nu mai permite uleiurilor secretate in exces sa ne afecteze parul si previne si matreata. Sunt suficiente doua lamai pentru a obtine un suc excelent pentru par. Se pune sucul intr-o cana si cu grija se aplica pe scalp si pe par. Dupa 10 minute de la aplicare se va clati parul cu apa calduta, fara samponare. Daca veti repeta acest tratament veti observa cum parul gras dispare si lasa locul celui care arata excelent.

Ceai verde sau negru. Parul gras poate fi spalat sau clatit cu ceai verde sau negru. Cele doua tipuri de ceai contin multi antioxidanti, ceaiul obtinut din doua saculete de ceai trebuie lasat la racit si diluat cu o ceasca de apa calduta inainte de folosire. Se clateste bine scalpul si parul cu solutia obtinuta. Dupa 15 minute se spala fara sampon, doar cu apa calduta si se evita samponarea in seara de dupa aplicare.

Rosii. Masca obtinuta din rosii e ideala pentru a elimina excesul de uleiuri care cauzeaza senzatia de par gras. pH-ul scalpului va fi echilibrat daca se folosesc mastile din rosii, care au aciditate naturala. Se blendeaza rosiile decojite, se amesteca cu putina apa si se aplica „masca” pe par si pe scalp. Dupa 30 de minute se spala bine toata zona cu apa fierbinte. De doua ori pe saptamana se repeta tratamentul pentru rezultate excelente.

Praf de copt. Praful de copt elimina excesul de uleiuri si murdaria din par si de la nivelul scalpului. Este un un exfoliant, are proprietati absorbante, eliminand cu succes excesul de uleiuri. Doua-trei linguri de praf de copt adaugate in apa vor duce la obtinerea unei paste care se va aplica pe par si pe scalp. Dupa 15 minute se spala cu apa calduta toata zona. Tratamentul se repeta la cateva zile si se evita samponarile imediat dupa utilizarea sa.

Lasă un răspuns