infectie ureche

Infectiile aparute la nivelul urechilor se intalnesc destul de des la copii, dar si la adulti. De regula avem de-a face cu otite medii acute, este important sa le tratam imediat ce le depistam si evaluarea sa fie realizata de fiecare data de catre un medic specialist.

Otitele agravate pot duce la pierderea auzului, la disconfort si durere, pot fi punctul de pornire pentru alte afectiuni localizate in zona urechii. Dincolo de antibiotice si medicamente pentru ameliorarea durerilor, inflamatiilor, infectiile urechii se pot trata si cu remedii naturale si leacuri babesti, care pot actiona rapid si sigur in multe cazuri.

Infectiile urechii trec de multe ori de la sine. Trebuie doar sa le monitorizam cu atentie, sa luam tratamentele simple prescrise si sa evitam expunerea la factorii care au dus la aparitia infectiei. Sunt de evitat antibioticele luate „dupa ureche” si pe o perioada prelungita-ele devin necesare doar in cazurile foarte grave. Picaturile si tratamentele locale sunt recomandate de fiecare data si dau rezultate bune pe termen mediu si lung.

Pe langa tratamentele clasice se mai pot folosi, la nevoie si tratamente naturiste, leacuri din batrani banale cu rezultate excelente daca sunt utilizate in mod corect.

Comprese calde. E poate cel mai banal si mai comun „leac” pentru infectiile urechii. Se ia o bucata de panza curata, se trece prin apa fierbinte, se scurge bine de apa in exces, se pune peste ureche tip de 20 de minute ca sa dispara durerea. Sau in loc de compresa poti pune o sticla cu apa calduta cu acelasi efect. Trebuie retinut ca s-ar putea sa nu aiba efect imediat, trebuie repetata aplicarea, mai ales daca ai si urechea umflata si durerea e persistenta.

Ulei de masline caldut. Se incalzeste putin ulei de masline, se foloseste o pipeta sau o sticla curata de la niste picaturi de urechi care au si dispozitiv de dozare si se pune in ureche cu atentie. Uleiul va calma si va curata canalul auditiv, va reduce infectia, daca exista si iti va asigura un confort sporit cel putin pana mergi la medic pentru diagnosticare. Daca infectia e puternica nu incerca acest „leac” pentru ca vei face mai rau, mai ales daca ai si otite agravate.

Picaturi cu extracte din plante. Impreuna cu Vitamina E, picaturile din extracte de plante sunt excelente ca sa scapi de infectii si de inflamatii, au proprietati antiinflamatorii si antiseptice. Nu se pun multe picaturi si se lasa intervale destul de mari intre aplicari. Doar la recomandarea medicului se pot folosi picaturi din comert cu diverse uleiuri esentiale si extracte. Picaturile vor calma durerea si vor reduce si din inflamatia de la nivelul urechii afectate de otite.

Sucul de la o ceapa. E un leac care dateaza de pe la 1800. Ceapa are o substanta denumita quercitina, cu proprietati antiinflamatorii. O metoda spune ca trebuie sa incalzesti mai intai ceapa, timp de 15 minute. Dupa ce se raceste se taie ceapa in doua si se stoarce sucul sau intr-o farfurie. Sucul respectiv se pune intr-o pipeta si se pun cateva picaturi in urechea afectata de otite. Sau se poate pune o jumatate de ceapa direct pe urechea afectata. Daca „leacul” nu da rezultate si tot persista durerile si urechea pare ca sufera vom merge la medic negresit.

Lasă un răspuns