Bolile de inima nedescoperite si netratate corect, la timp, sunt principala cauza a deceselor si a altor afectiuni care ne pot transforma viata intr-un mod greu de inchipuit. Tratarea bolilor de inima este o prioritate daca vrem sa traim mai mult si sa ne simtim bine. Pe langa medicamente si operatii, simptomatologia bolilor de inima poate fi ameliorata si cu ajutorul unor leacuri babesti.
Cand ai o boala de inima mergi de urgenta la medic si primesti tratament. Tratamentele pentru inima trebuie urmate cu strictete si sunt administrate doar dupa ce a avut loc o consultatie amanuntita. In afara de medicamentatia pe care o cunoastem deja prea bine daca suferim de boli de inima putem incerca si cateva leacuri din batrani care ne vor ajuta sa ne simtim mai bine si sa avem o viata ceva mai usoara.
Paducelul, o planta excelenta pentru inima. Tincura de paducel este recomandata daca suferi de boli de inima si ai simptome precum gheara in piept sau ritm cardiac anormal. E foarte simplu de preparat: iei 20 g de fructe bine uscate, le maruntesti si le lasi la macerat in 100 ml alcool 60 de grade. Dupa zece zile se strecoara continutul in sticle de culoare inchisa. Cu 15 picaturi pe zi, diluate in apa, nu mai mult de 50 ml, de trei ori pe zi, vei vedea o ameliorare a simptomatologiei.
Rozmarinul si palpitatiile. Daca ai palpitatii frecvente poti sa faci un macerat de rozmarin, care are si multe flavonoide, regleaza ritmul cardiac, reechilibreaza tensiunea arteriala. Se pun niste ghimpi de rozmarin la doua cani de alcool de calitate, 60 de grade, se macereaza 14 zile. Se strecoara rapid amestecul si se bea jumatate de lingurita la doua ore, timp de sapte zile. Alte 14 zile putem sa consumam maceratul doar dimineata si seara.
Coacezele si tensiunea arteriala. Un ceai de coacaze e perfect pentru reglarea tensiunii arteriale. Faci o infuzie de coacaze negre pentru calmare si pentru probleme legate de tensiunea prea mica. 100 ml de ceai va fi o cantitate suficienta ca sa ai tensiunea arteriala scazuta, se poate bea dimineata si seara.
Caprifoiul, un aliat in lupta cu bolile de inima. Se ia radacina de la caprifoi, se marunteste si se pune intr-o cana, se fierbe in sapte cani de ani. Se vor bea doua cani pe zi, o saptamana intreaga. Caprifoiul e recunoscut pentru incetinirea coagularii sangelui, pentru prevenirea aparitiei bolilor de inima.
Patrunjelul are efecte calmante. Vinul de patrunjel este si el foarte bun cand ai crize de angina. Se iau 12 tulpini de patrunjel proaspat scos din pamant, se pun intr-un litru de vin, se pune si otet de vin, doua linguri si sa fierbe. In 10 minute poti sa pui si miere de albine, doua linguri. Tratamentul cu vinul de patrunjel poate fi facut de doua sau trei ori pe zi.
Anghinarea, buna pentru artere. Anghinarea previne si reduce din simptomatologia asociata aterosclerozei. Cand avem ateroscleroza se ingroasa, infunda si rigidizeaza arterele cu mult colesterol si saruri de calciu. Cu un ceai de anghiare mai concentrat vei scadea rapid cantitatea de colesterol din sange. Se ia planta, se marunteste intr-o lingura, se fierbe in 500 ml apa clocotita. Ceaiul se consuma dimineata, cu ceva minute, o ora, doua inainte de masa, iar restul de ceai se poate bea chiar inaintea mesei.