negi

Negii sunt leziuni benigne aparute la nivelul pielii. Infectia cu virusul HPV este principala cauza a acestora. Nu sunt periculosi, dar sunt inestetici si de multe ori atrag atentia asupra unor zone unde apar. Au forme si dimensiuni diferite, excrescentele de la nivelul pielii sunt rugoase si de multe ori ajung sa se „multiplice”, apar tot mai multi negi intr-o zona de-a lungul timpului.

Tratarea lor este posibila, sunt multe metode care dau rezultate bune. Pana la tratamentele clasice pentru negi putem incerca si tratamente naturiste, leacuri din batrani care functioneaza de multe ori.

E bine de retinut ca negii sunt contagiosi, preventia e simpla, evitarea zgarieturilor, intepaturilor, evitarea mersului la piscine, bazine fara incaltaminte si evitarea atingerii suprafetelor nedezinfectate anterior. Nu e bine sa ii taiem, sa avem infectii la nivelul lor, la fel cum nu e bine sa incercam sa ii „rupem”.

Tratamentele pentru negi cele mai folosite sunt cele cu acid salicilic, acid lactic, exfolieri, crioterapia, se ingheata negii si acestia „,mor” si sunt usor de indepartat. Se mai poate aplica si electrocauterizarea acolo unde negii sunt dezvoltati pe zone intinse, se foloseste si laserul CO2, aceasta metoda fiind eficienta cand avem negi in talpa.

Dincolo de aceste tratamente moderne avem la indemana o multime de leacuri babesti pe care le putem incerca inainte de a ajunge in sala de operatie.

Ceapa. Banala ceapa ne poate ajuta cand avem negi si vrem sa scapam de ei. Zeama de la o ceapa se aplica cu ajutorul unei comprese pe zona unde sunt negi si sa lasa acolo pana cand lichidul se usuca. Dupa cateva ore se clateste zona si in timp negii vor „disparea”.

Cartofi. Cartoful e o leguma foarte buna in bucatarie, dar are eficienta dovedita si in tratarea negilor. Se ia un cartof, se curata si se rade o bucata buna din el, se aplica apoi cartoful ras pe negi. Dupa cateva ore, timp in care cartoful a stat pe negi si ati avut zona infasurata intr-un tifon, ca sa nu cada cartoful ras de la locul respectiv, puteti sa clatiti. Se repeta aplicarea pana cand negii nu se vor mai dezvolta.

Usturoi. Se iau cativa catei de usturoi, se piseaza, se formeaza o pasta cu o consistenta usor de intins. Se aplica pe negi si se lasa peste noapte acolo. Se repeta procedura doua saptamani si rezultatele se vor vedea cu siguranta.

Banane. O coaja de la o banana poate face minuni daca aveti negi. Se aplica direct pe negi cu partea dinspre miezul bananei si se lasa acolo cateva ore, infasurata bine pentru a avea contact direct cu negii. Se repeta aplicarile pana cand negii nu mai sunt o problema si nu se mai dezvolta.

Lasă un răspuns