durere picior fasciita plantara

Fasciita plantara este o afectiune cu simptome severe de cele mai multe ori, manifestata ca o durere intensa in calcai, in special in timpul primilor pasi facuti intr-o zi. Durerea nu mai e asa de mare dupa mai multi pasi facuti, dar revine in forta atunci cand stam pe scaun, pe pat pentru perioade prelungite de timp.

De multe ori, fasciita plantara afecteaza un singur picior, incepe sa se manifeste gradual si durerile sunt usoare, dar se intensifica. Pentru fasciita plantara sunt tratamente clasice, cu medicamente pentru durere de multe ori si interventii pentru a ameliora durerile cumplite, insa exista si o multime de leacuri din batrani care au rezultate bune de fiecare data cand sunt aplicate…

In medie, pacientii care urmeaza tratamente naturale, leacuri din batrani ajung sa aiba o simptomatologie mai usor de suportat dupa doua luni. E important sa tratam chiar si acasa fasciita plantara pentru a evita orice fel de probleme cu genunchii, soldurile, cu spatele.

Pe langa exercitiile pentru intinderea plantar fascia si tendonului lui Ahile, care pot sa reduca din durerile asociate fasciitei plantare se mai recomanda comprese reci cu gheata eventual, tinute pe locul dureros vreme de 20 de minute, de trei sau patru ori pe zi repetate aplicarile.

Ghimbirul poate ajuta enorm cand ai dureri cauzate de fasciita plantara, el reduce in mod natural durerea locala si inflamatia ce insotesc fasciitele plantare. Si terapia cu magneti va functiona foarte bine, la fel ca sarurile speciale si sarurile de arnica aplicate local sau puse in apa fierbinte in care tin picioarele cu probleme. Se poate imbiba o carpa, fasa cu aceste substante si cu ulei de in si se poate aplica local pentru a reduce durerea.

Ceaiul de tei poate detensiona organismul si musculatura din zona cu probleme, valeriana calmeaza si ea musculatura si poate fi folosita si local atunci cand durerile sunt prea mari, daca e inclusa intr-o crema. Turmericul si curcumina sunt iarasi foarte bune pentru fasciita plantara, se pot pune in apa fierbinte in care se tin picioarele sau se pot aplica local sub forma de creme speciale cu esente din aceste plante.

Lasă un răspuns