coxartroza leacuri babesti

Odata cu inaintarea in varsta sistemul osos si articulatiile incep sa aiba mari probleme. Articulatiile au cel mai mult de suferit si ajung sa fie afectate de o multitudine de boli. Printre acestea se afla si coxartroza, o boala periculoasa care poate sa ne afecteze viata si ne poate duce foarte usor pe patul de spital sau in sala de operatie. Leacurile babesti sau tratamentele naturiste pentru coxartroza si o diagnosticare corecta ne pot ajuta sa evitam complicatiile si tratamentele care nu au rezultate asa de bune.

Coxartroza/artrita soldului este un tip comun de artrita, afectiune ce pune mari probleme in zona articulatiilor. Cartilajele de la nivelul articulatiilor se uzeaza in timp si oasele se freaca unul de altul, provocand dureri greu de suportat. Si cand nu mai ai cartilaje care sa protejeze de socuri si sa lubrifieze oasele la orice miscare vei simti imediat disconfort si nu te vei putea deplasa ca inainte.

Pacientii batrani si cei de varsta mijlocie sufera adesea de coxartroza, atrofia musculara in zona soldului este principala manifestare. Uneori se pot scurta si membrele, dezvoltarea are loc pe mai multi ani, cu o simptomatologie din ce in ce mai greu de gestionat. Apar durerile tipice si depuneri osoase de-a lungul marginii articulatiilor, abraziunea fiind aproape permanenta.

Durere poate fi si cand nu facem nimic, pe timp de noapte, cand exista miscare dupa stres, perioade de inactivitate. Mobilitatea articulara scade dramatic, iar daca semnele bolii sunt ignorate si nu exista o diagnosticare corecta pacientii pot ajunge sa nu mai poata faca aproape nimic si sa aiba nevoie si de interventii chirurgicale.

Cauzele coxartrozei sunt multiple. In afara de problemele de cartilaj sunt si anumite boli care duc la instalarea afectiunii. Sindromul Stickler e doar un exemplu, este intalnita frecvent displazia soldului, oasele sunt subdezvoltate, la fel si ligamentele articulare. Mai grav este ca aceste dislocari nu sunt constientizare si se descopera din greseala, la radiografii, ca problema e mai grava.

Displazia duce la osteoartrite, mai ales la femeile trecute de 25 de ani pana la 55 de ani. In lipsa unei nutritii optime a cartilajului articular putem ajunge rapid la displazie. Pe lista de boli ce vor duce probabil si la coxartroze se numara si guta primara, secundara, diabetul, ochronoza, boala Wilson, lipsa unor cantitati suficiente de hormoni sexuali-estrogenii regleaza metabolismul ligamentar, articular, osos. Deteriorarile tesuturilor cartilaginoase pot incepe oricand, deci va fi bine sa urmarim simptomele si sa ne adresam medicului cat mai rapid.

Daca discutam despre factorii de risc asociati coxartrozelor putem aminti modificarile degenerative articulare, tulburarile metabolice sau hormonale, obezittea, fumatul excesiv. Lista e completata si de tulburari endocrine grave. Varsta influenteaza si ea aparitia coxartrozei si e un factor de risc important. Mai rar apare la persoanele sub 30-35 de ani, la cele intre 40-45 de ani frecventa aparitiei e mai mare, dar dupa 65 de ani deja numarul pacientilor diagnosticati cu coxartroza e foarte mare.

Simptomatologia coxartrozelor este una clasica. Apar dureri articulare, care nu te lasa sa te misti cum vrei si sa te odihnesti, intensificate la orice fel de efort fizic. Mai tarziu, pe masura ce boala avanseaza ne vom trezi cu schiopatat, cu tensiune musculara din ce in ce mai mare, cu articulatii care trosnesc, cu deformari articulare, dureri de sold, slabiciune aparuta la gambe, imposibilitatea de a urca scarile, inflamatii articulare la sold, deformari.

Coxartoza ajunsa in stadiu avansat vine la pachet cu dureri pe timp de noapte foarte greu de suportat, cu dureri de genunchi, spate, scade forta musculara, echilibrul e tot mai greu de tinut, apar caderi frecvente.

Pe langa tratamentele medicamentoase luate in urma diagnosticarii se poate apela si la leacuri babesti pentru coxartroza, bazate pe ingrediente naturale. Iata care ar fi acestea:

  • Ghimbir, turmeric si gheara diavolului-ghimbirul reduce inflamatiile, dispare rigiditatea si durerea articulara, turmericul este tot pentru inflamatii si ofera si o buna protectie antioxidanta. Cat despre gheara diavolului, ea reduce rigiditatea matinala, durerile si reda mobilitatea soldului daca se consuma ceai sau se folosesc unguente facute in casa pe baza acestei plante;
  • Urzica, scoarta de salcie si frunze mesteacan, trei-frati-patrati-se amesteca cate 25 g din fiecare planta cu 750 ml apa, se pregateste un ceai, se strecoara si se bea lichidul de patru ori pe zi, nu mai mult de 125 ml. Ceaiul va reduce durerile, inflamatiile si va ajuta la ameliorarea simptomatologiei acute;
  • Macese-se combina 200 g macese cu un litru de apa, 2.5 g vitamina C, 1 l gelatina. Macesele se fierb bine, se foloseste 200 g decoct macese in combinatie cu gelatina, cu vitamina C, se omogenizeaza. Se lasa la frigider si se vor lua 15 g pe zi, doar dupa masa. Va fi un desert fantastic pentru articulatii si pentru coxartroza;
  • Telina, lamaie si ceva usturoi-se obtine un macerat din 250 g telina, 3 lamai, 120 g usturoi si apa. Se face o pasta din ingredientele amintite, cu ajutorul blenderului, se adauga apa clocotita si se omogenizeaza, peste noapte se lasa la macerat. Se va consuma doar jumatate de cana pe zi timp de trei luni;
  • Supa de oase-e un leac babesc foarte simplu de obtinut. Se folosesc oase se picioare de vita, 2 l apa, o ceapa si niste sare. Se va pregati supa si se va consuma 200 ml cu jumatate de ora inainte de servirea altui preparat din meniul zilnic;
  • Compresa cu creta-se vor lua bucati de creta naturala, se piseaza bine, se combina pudra cu lapte batut si se obtine asa o pasta. Se pune pasta pe o panza si se va aplica in zona soldului, unde va sta cinci ore. Inflamatiile articulare sunt reduse in acest fel;
  • Hamei si sunatoare-pregatim o crema din hamei si sunatoare, cu trei linguri flori sunatoare, trei linguri flori hamei, o lingura mica de mustar, de miere, 500 ml ulei. Se fierb plantele in ulei 30 de minute, se adauga miere si mustar dupa, se asteapta pana cand se obtine o pasta in urma fierberii la foc mic. Crema se aplica pe sold si se lasa sa actioneze cel putin 60 de minute. Este refacuta mai usor mobilitatea articulara cu acest remediu naturist;
  • Argila-se amesteca argila cu un ceai din musetel, menta, podbal, arnica, se respecta proportia doua linguri planta la 1 l apa, infuzarea are loc timp de o ora. Pasta care se obtine se aplica pe sold si se tine acolo cinci ore ca sa actioneze cat mai bine. Se repeta aplicarea de doua ori pe saptamana timp de zece zile cel putin.

Lasă un răspuns