homeopatie

Spre deosebire de medicina traditionala, care se bazeaza pe medicamente administrate, substante chimice care pot reface echilibrul in organism, homeopatia e o ramura a medicinei alternative care merge pe ideea ca organismul uman se poate vindeca singur. Se utilizeaza doar cantitati mici de substante naturale, extrase din plante si minerale, care vor stimula procesul natural de vindecare.

Homeopatia este din ce in ce mai populara, tratamentele homeopatice sunt apreciate si cautate, dar cat de sigur este tratamentul homeopatic si cata incredere putem avea in ea?

Homeopatia a fost dezvoltata in anii 1700, in Germania. Ea se baza si se bazeaza si astazi pe o stimulare a vindecarii naturale a organismului prin folosirea unor substante obtinute din diverse plante, fructe pe care le gasim in natura.

Practic tratamentele date de un practicant al homeopatiei au astfel de substante, dar sunt diluate in apa, alcool. Dozele administrate sunt mai mici, insa efectele lor se vor vedea in timp, deci nu ne asteptam la minuni dupa o zi sau doua de la inceperea tratamentelor. Putem sa folosim creme, geluri, tablete, picaturi, tincturi, toate apartinand homeopatiei.

Homeopatul va prescrie tratamentele homeopate dupa o discutie cu pacientul, in care acesta va primi diverse intrebari legate de problemele fizice, de starea emotionala si mentala. Toate tratamentele sunt personalizate si efectele lor vizeaza mai multe tipuri de afectiuni. Dozajul si calitatea tratamentului depind de firma care a fabricat produsul si de substantele utilizate.

Homeopatia poate trata cu succes foarte multe tipuri de afectiuni, de la alergii si migrene, la depresie, oboseala cronica, sindromul colonului iritabil, sindromul premenstrual etc. Si afectiunile minore, dureri de dinti, de cap, stare de rau, greata, tuse, raceli banale pot fi prevenite si ameliorate daca se administreaza tratamente homeopate.

Si pana la urma merg aceste tratamente, au efecte intr-adevar asupra afectiunilor? Parerile sunt impartite. De multe ori se vorbeste de un efect placebo, crezi in tratament si ai impresia ca simptomele se amelioraza. Creierul reactioneaza imediat si pe moment crezi ca nu mai ai dureri asa de mari, de exemplu.

Totusi studiile au aratat ca anumite tipuri de substante naturale sau de combinatii de substante chiar au efecte bune asupra simptomatologiei unor afectiuni comune. Acum depinde mult de substantele respective si de cum s-au combinat, cum s-au folosit.

Sunt destule locuri de unde putem cumpara tratamente homeopate, medici care le recomanda si suficiente dovezi ca anumite tipuri de substante din acestea au efectele despre care se vorbeste in reclame sau in prospecte.

Se vor evita tratamentele homeopate atunci cand e vorba de afectiuni, boli grave si se va apela la tratamente obisnuite, medicamentoase si la sfaturile medicilor cu experienta daca vrem sa nu riscam nimic. Tratamentul homeopatic poate fi o alternativa la cel clasic, insa trebuie sa aiba loc o discutie serioasa cu medicul inainte de administrare si sa nu fie luat acasa, fara diagnosticare si control anterior.

Lasă un răspuns