medic pacient

Cand esti tanara te gandesti la vacante, la munca, la o familie. Nu ai timp prea mult si vrei sa il folosesti pe tot doar pentru a rezolva diverse probleme personale. Sanatatea ta ar trebui sa fie pe primul plan. Chiar daca o vizita la medic nu se incadreaza perfect in programul tau prea incarcat ea te poate ajuta sa ramai sanatoasa si sa ai grija mai usor de propria sanatate. De ce ar trebui insa sa mergi mai des la medic?

O sanatate de fier se mentine cu vizite periodice la medic. Orice control de rutina poate dezvalui o multime de probleme, ai timp sa gasesti cele mai bune tratamente, sa faci analize si sa scapi de multe afectiuni daca mergi la medic macar o data pe luna, luna de luna. Daca ajungi la medic doar cand simptomatologia unor afectiuni este severa si nu mai poti evita vizita nu vei face decat sa iti scazi sansele de recuperare rapida.

Spre deosebire de organismul masculin, cel feminin e mult mai complex, e mai greu de ingrijit si orice fel de afectiune minora poate cauza o multime de probleme. Plus ca femeile sunt si mai vulnerabile la multe afectiuni, au mai multe boli care se pot manifesta la un moment dat decat in cazul barbatilor. Nu ai gasit inca suficiente motive sa mergi la medicul specialist? Iti dam noi cateva foarte bune, de care ar trebui sa tii seama.

Stabilesti o relatie „sanatoasa” cu medicul tau. O relatie „sanatoasa” cu medicul de familie inseamna si o sansa in plus la depistarea unor afectiuni si simptome pe care medicul de la urgente nu le poate diagnostica de prima data. Ii poti spune orice probleme ai medicului tau, discuti deschis cu el, stii ca te poate ajuta si ai incredere in el. Asa previi o multime de afectiuni si le poti ameliora simptomatologia mai simplu. Medicul tau iti stie tot istoricul medical, poate face imediat legatura intre diverse afectiuni din trecut si manifestarile din prezent si poate gasi si tratamentul potrivit mai repede.

Stii de la inceput care sunt riscurile pe care ti le asumi in privinta sanatatii. Daca ai in familie deja anumite boli care s-au manifestat la rude de-a lungul anilor e foarte important sa mergi mai des la medic si sa faci analizele care ti se vor da pentru a preveni sau trata din timp orice fel de probleme de sanatate ai. Medicul tau iti va evalua riscurile de sanatate pe care le ai pe linie genetica, daca exista, si vei sti cum sa te feresti de eventuale afectiuni si cum sa iti schimbi stilul de viata pentru a avea mereu o sanatate de fier.

Ai grija de organele sexuale. Organele sexuale feminine au nevoie de o atentie sporita. Vizitele la ginecolog ar trebui sa fie cat mai dese daca vrei sa ai un sistem reproducator perfect functional si o viata sexuala fara probleme. Ginecologul observa orice schimbare, orice simptome apar si iti poate da un tratament, iti faci testele specifice si stii in permanenta ce trebuie sa faci si ce sa nu faci pentru o sanatate a aparatului reproducator de invidiat.

Iti pregatesti organismul pentru o sarcina viitoare. Chiar daca nu vrei sa ai copii acum, in viitor, cand ai o stabilitate financiara mai mare si ai deja un sot s-ar putea sa va doriti sa aveti unul, doi, cati doriti. Nu ai cum sa duci o sarcina la capat daca nu iti pregatesti organismul cu ani buni inainte de conceperea unui copil. Vizitele dese la medic iti asigura nu doar o sanatate de fier, ci si un corp pregatit oricand sa faca fata celor 9 luni de graviditate. Cu cat ai mai putine probleme de sanatate in momentul conceperii copilului, cu atat cresc sansele sa ai o sarcina fara probleme.

Lasă un răspuns