De cele mai multe ori ajungem sa avem ochii rosii din cauza conjunctivei si vaselor de sange proeminente de la nivel ocular. Conjunctivita si hemoragiile subconjunctivale sunt cele mai frecvente cauze ale ochilor rosii, dar nu sunt atat de ingrijoratoare. Daca apare durerea si apar si probleme cu vederea atunci va trebui sa ne adresam imediat medicului oftalmolog. El va pune un diagnostic corect si va prescrie si un tratament adecvat. Si tratamente sunt pentru ochii rosii.

Ochii rosii apar adesea din cauza conjunctivitei, care poate fi virala, bacteriana, alergica. In functie de tipul de conjunctivita se va trata cu antibiotice, cu lacrimi artificiale pana dispar simptomele. Alta cauza a ochilor rosii poate fi uscarea acestora. De multe ori lacrimile nu au textura pe care ar trebui sa o aiba, asa ca se evapora foarte rapid si ochii s-ar putea sa nu mai produca atat de repede lacrimile necesare. Apare imediat vederea incetosata, senzatia de usturime si de corp strain in ochi, imposibilitatea de a plange, ochiul oboseste rapid.

Blefaritele pot cauza si ele ochi rosii, dar si senzatie de mancarime, de arsura la nivel ocular. O posibila cauza a ochilor rosii e spargerea vaselor de sange de la nivelul lor. Ridicarea unor greutati prea mari, stranutul puternic voma puternica, frecarea ochilor prea tare, toate pot duce la spargerea vaselor de sange fine de la suprafata ochilor. Glaucomul e o cauza frecventa a rosetii ochilor. Se acumuleaza lichid in fata ochilor, nervul optic e afectat, ochii sunt mai rosii decat de obicei.

Diagnosticarea ochilor rosii si cauzelor care au dus la aparitia lor e simpla. Se verifica marimea pupilelor, reactia la lumina, pleoapele, tensiunea la nivelul ochilor, vasele de sange vizibile, sacul lacrimal. Se mai pot testa si lacrimile.

Tratamentele prescrise frecvent pentru ochii rosii sunt picaturile speciale, chiar cu antibiotice daca avem o infectie, dar se pot prescrie si decongestionante si antihistaminice, in functie de cauzele exacte ale aparitiei rosetii. Picaturile lubifiante vor preveni uscarea zonei ochiului si roseata ochilor va disparea in timp. Daca ochiul e prea iritat se pun pansamente peste ochii afectati ca sa fie protejati de lumina si sa se vindece mai rapid.

Lasă un răspuns