artrita

Artrita este o afectiune cu efecte devastatoare. Cauzeaza durere, umflaturi la nivelul articulatiilor, poate sa apara la orice varsta si este o problema reala odata ce ai fost diagnosticat cu ea.

Tratamente pentru artrita sunt, dar este o afectiune pe care o vei avea toata viata. Dieta influenteaza unele tipuri de artrita, asa ca ai putea vedea imbunatatiri daca ai grija la ce mananci.

Sunt mai multe tipuri de artrita. Putem avea osteoartrita care apare la nivelul incheieturilor pe masura ce intervine si uzura in timp a tesutului din aceasta zona, mai avem artrita reumatoida, o boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca incheieturile. Principalul simptom al artritelor este inflamatia aparuta rapid la incheieturi. Ea duce si la dureri, la senzatii neplacute la nivelul articulatiilor.

Intr-un studiu recent s-a descoperit ca 24% dintre cei care aveau artrita reumatoida au avut simptomatologie agravata din cauza dietei incorecte. Rezultatele studiului au tras un semnal de alarma asupra importantei dietei in ameliorarea simptomatologiei artritelor.

Ce ar trebui sa contina o dieta perfecta pentru cei care sufera de artrita?

Peste gras. Somon, macrou, sardine, orice peste gras este bun pentru artrita. Contine Omega-3, are efect antiinflamator, are si vitamina D, o vitamina foarte importanta pentru cei care au deja artrite. Studiile au aratat ca un nivel scazut al vitaminei D poate incuraja aparitia artritelor reumatoide.

Ustoroi. Are un efect puternic antiinflamator, ajuta la ameliorarea simptomatologiei artritelor, scade riscul aparitiei osteoartritei. Plus ca ajuta sistemul imunitar sa isi faca treaba foarte bine si sa aiba un raspuns cat mai rapid si mai bun daca apar pericole pentru organism.

Ghimbir. Ajuta pacientii care au dureri de la osteoartrite netratate corect, blocheaza productia unor substante care incurajeaza inflamatia din corpul uman, reduce inflamatia asociata artritelor. E de preferat sa fie consumat crud sau sub forma de ceai.

Broccoli. Reduce si el inflamatia cauzata de artrite, poate preveni formarea unor celule care sunt implicate in dezvoltarea artritelor reumatoide. Este si foarte sanatos si usor de pregatit. Ca sa obtinem acest efect antiinflamator e recomandat sa includem broccoli in meniul nostru zilnic si sa il procesam cat mai putin, sa il gatim corect de fiecare data.

Fructe de padure. Au antioxidanti, vitamine, minerale, sunt foarte bune si se gasesc mai mereu in supermarket sau la piata. Fructele de padure reduc procesul inflamator in cazul artritelor, sunt eficiente doar consumate in cantitati mai mari si efectel lor se vor vedea in timp. In combinatie cu alte legume, fructe, ingrediente ar putea ameliora o parte din simptomatologia asociata artritei.

Spanac. Este excelent de inclus in orice dieta daca suferi de artrita. Reduce inflamatia, previne progresul osteoartritei daca este consumat in cantitati mai mari, are si multi antioxidanti care pot contribui la ameliorarea simptomatologiei artritelor.

Lasă un răspuns