herpes

Ai avut si tu macar o data in viata un herpes bucal. E e localizat de obicei in coltul gurii, e ca o bubita dureroasa si e provocat de un virus. E o afectiune transmisibila, odata ce te-ai infectat cu acest virus el ramane in corp si se poate reactiva in anumite circumstante favorabile.

Sunt doua tipuri de virusuri ale herpesului, unul care cauzeaza de regula leziuni si bubite la gura si altul care cauzeaza probleme in zona genitala. Bubitele respective sunt dureroase, avem mancarimi in zona lor, sunt extrem de neplacute. Din fericire, herpesul se poate trata usor, cu o crema speciala, niste medicamente sau pur si simplu prin schimbari operate la nivelul regimului alimentar.

Prima data cand se intrunesc toate conditiile sa avem un herpes este in copilarie, atunci cand nu suntem prea atenti cu igiena si cu tot ce tine de contactul fizic. Ne jucam, incercam sa ne simtim bine si atentia este pe ultimul plan. Numai ca virusul care provoaca herpesul odata intrat in organism poate ramane acolo si se reactiveaza si de cateva ori pe an daca apar conditii favorabile.

Herpesul nu e periculos, trece si de la sine daca incercam sa il tratam cu remedii naturiste, dar si cu medicamente. Poate deveni periculos atunci cand apar si complicatii si cand amanam tratamentele specifice. In afara de medicamente speciale, creme care hidrateaza si ajuta locul unde a aparut infectia sa se refaca, putem sa ajutam vindecarea mai rapida si cu ajutorul alimentatiei. Ce ar trebui sa nu mananca si ce putem include in regimul adaptat pentru a trata sau preveni infectarea?

Alimente si ingrediente de evitat

Arginina este un aminoacid care apare in mod natural in organism. Herpesul se hraneste cu acest aminoacid, in forma L-arginina, si il foloseste ca sa se dezvolte rapid. Alt aminoacid de monitorizat cand ai herpes este lizina, un fel de echilibru pentru arginina, o substanta care nu ii permite sa fie in cantitati prea mari in corp. El se gaseste in carne si in produse din lapte. Daca avem prea multa lizina in corp aciditatea organismului creste, iar herpesul are nevoie de aciditate mare ca sa reziste si mai bine la tratamente.

Toate fructele cu vitamina C sunt bune pentru herpes, dar sa nu aiba aciditate foarte mare. Se va evita si consumul de zahar, care poate sa afecteze functionarea normala a sistemului imunitar.

Asadar, nu veti manca:

  • Arahide;
  • Stafide;
  • Grau;
  • Ovaz si Soia;
  • Ciocolata;
  • Seminte de susan;
  • Portocale;
  • Unt de arahide;
  • Cereale;
  • Paine prajita;
  • Produse de patiserie de orice fel;
  • Paine alba;
  • Paste;
  • Bauturi carbogazoase cu sirop de porumb;
  • Alcool si cofeina.

Alimente si ingrediente pe care le putem manca

  • Peste;
  • Carne de pui de la tara;
  • Carne de vita;
  • Lactate;
  • Ciuperci;
  • Usturoi;
  • Ciuperci;
  • Oua;
  • Fructe care nu sunt acide;
  • Fasole;
  • Legume care nu sunt acide.

Toate au cantitati mari de arginina si pot ajuta la vindecarea herpesului. Broccoli, de exemplu, poate sa previna infectarea cu virusul care provoaca herpesul, daca e consumat cu regularitate.

Lasă un răspuns