afte bucale gura

Aftele bucale sunt o afectiune comuna, care poate aparea la orice varsta. Ciuperca candida este raspunzatoare de manifestarea aftelor bucale, limba si interiorul obrajilor vor fi afectate si vom avea pete albe si o senzatie ciudata. Apar durerile, sangerari, nu putem sa mai mancam tot ce dorim, ne afecteaza si vorbirea. Daca nu sunt tratate la timp aftele invadeaza toata cavitatea bucala si ajung in zona gatului, la gingii, la amigdale.

Aftele se pot tratata insa foarte simplu, dupa o diagnosticare corecta, cu diverse substante aplicate local si cu administrarea de medicamente. Dar avem mereu si alternative babesti, leacuri din popor care functioneaza la fel de bine.

Purtatorii de proteze dentare, oamenii care au tratamente cu corticosteroizi, copiii, iata doar trei categorii de pacienti care ar putea dezvolta aftele bucale. Si fumatorii au probleme cu aftele, la fel cei care sufera de cancer sau leucemie si sunt supusi radiatiilor. Antibioticele luate in exces pot duce la manifestarea aftelor, asta pentru ca apar dezechilibre in privinta substantelor chimice din corp si florei corpului uman.

Aftele bucale sunt usor de recunosc prin petele tipice, roseata, rani, umflaturi, mancarime si durere locala. La copii lucrurile se complica pentru ca nu se vor mai alimenta corespunzator, vor avea si febra, vor deveni anxiosi, nu se vor mai odihni foarte bine.

Se vor elimina alimentele care ar putea irita mucoasa bucala, afumaturi, tot ce e picant, sarat, foarte acru. Fara dulciuri sau produse cu mult zahar, pentru ca respectiva ciuperca se va reproduce cu o viteza ametitoare.

Ce leacuri babesti putem folosi pentru a scapa de aftele bucale suparatoare?

  1. Apa cu o concentratie mare de sare-se adauga o lingurita sau doua de sare intr-un pahar de apa, se dizolva sarea si se face gargara de trei-patru ori pe zi, timp de mai multe zile, pana cand simptomatologia aftelor se amelioreaza. Apa sarata este un bun antiseptic, opreste dezvoltarea necontrolata a ciupercii raspunzatoare de aparitia aftelor bucale;
  2. Bicarbonatul de sodiu-se combina cu apa calduta si se face gargara cel putin de doua ori pe zi, timp de mai multe zile. Bicarbonatul va calma durerile, roseata si va distruge ciuperca;
  3. Apa oxigenata-se clateste gura cu o cantitate mica de apa oxigenata pentru tratarea ranilor si ameliorarea simptomatologiei aftelor bucale. Efectele sunt rapide si vei simti imediat cum aftele incep sa nu mai fie asa de suparatoare;
  4. Otetul de mere-este excelent cand ai afte pentru ca restabileste pH-ul normal din cavitatea bucala. Se dilueaza cu putina apa calduta si se face gargara de doua ori pe zi. Plus ca rezolvi si problema gurii urat mirositoare daca folosesti otetul.

Lasă un răspuns